yarın sabah başvurduğum bölümün online mülakatı var. ilk defa gireceğimden mütevellit çok yabancıyım. "ne sorarlar, nasıl olur, nasıl davranmak ve nasıl cevaplar vermek gerekli?" hiçbir fikrim yok. tavsiyeleriniz çok değerli. şimdiden teşekkürler.




 

Öncelikle ne çalışacağınıza karar vermiş olmalısınız, daha sonra uzmanlık düşündüğünüz konu çerçevesinde gelecek soruları karşılayabilmelisiniz.

İstekli olduğunuzu gözlemlesinler bir de.

iddaaci

Herşeyden önce "ne çalışacaksın" sorusu mutlaka gelir. Bu sorunun amacı tez konusunu oracıkta belirlemek değil sizin eğilimlerinizi görmek ve ona göre soru yöneltmektir. Sonuçta çok geniş bir yelpaze var ortada, rastgele soru soramazlar. O nedenle çalışacağınız alanla ilgili bilgilerinizi gözden geçirin derim. Ona ek olarak bölümdeki akademisyenlerin her biri kendi çalıştıkları alanla ilgili soru sorma eğiliminde olurlar. O nedenle anabilim dalının kadrosuna bakıp yaptıkları yayınları vs. inceleyin. Son olarak da slanda mutlaka bilmeniz gereken temel konular nelerse onları da gözden kaçırmayın. Yeterli olur.

Kayzer1919
1

mobil görünümden çık