Vizyonsuz olduğumu düşünüyorum ne yapabilirim?

Dünya tarihi, küresel ekonomi, küresel siyaset vs hakkında yazarı Türk olmayan içerikler okumanızı öneririm. Mümkün olduğunca kişisel gelişim zırvalarından uzak durarak sırasıyla belgesel, kitap, akademik makale okuyarak bilgi derinliği kazanabilirsiniz. Bu da dünya görüşünüze olumlu yansır.


belgesel, kitap materyallerin yanı sıra, ayrıca bir hobi edinmenizi tavsiye ederim. Bir şekilde vizyon katıyor.


neden/ne yönden vizyonsuz olduğunuzu düşündünüz? belki biraz açarsanız daha detaylı öneriler gelebilir.


Kıraathane Edebiyat Evi gibi yerlerin söyleşilerine katılın. Bir süre sonra ilgilendiğiniz konular üzerinden giderseniz devamını da getirirsiniz.


Sizin kastetiginizi bilmiyorum tabii ama vizyonsuz dediysem birine ben öngörüsuz ve risk almaktan kaçınan, ya da çok büyük riskler içermeyen durumları bile aşırı büyüten kişileri kastediyorum genellikle.
Eğer siz bu minvalde bir şey diyorsanız bu kitap okuyarak değil deneyimleyerek değiştirilecek bir şey olsa gerek.
Başka bir şeyse o şeyin en olduğunu bilmeden bir şey diyemem
