döküm tavada biftek çok güzel oluyor. ama dumanıdır, sağa sola sıçramasıdır, tavanın temizliğidir, yaka silktim. yok mu antrikot'a ya da benzer etlere daha pratik çözümler?




 

Hiçbir yöntem döküm tadını vermez. Alternatif olarak mangal yak derim ama daha zahmetli tabi. İlle de kolay bir şey olsun dersen şu tarifi yap. Eti döv incecik olsun. Beyaz una bula. Yumurta-karabiber-tuz üçlüsünü çırp. Una bulmadığın eti çırpılan yumurtaya daldır. Sonra da mısır ununa bula. Kızartma tavasinda kızgın yağda 2-3 dakika pişir.

burty

Uğraşırsan, sousvide ya da fırında düşük ısıda uzun süre pişirip (1 saat falan, kalınlığa göre) sonra güçlü bir pürmüz ile üstünü yakabilirsin. Ama profesyonel, yüksek ısılara çıkan pürmüzlerden olmalı. Sear torch diye geçiyolar. 0 duman, içi ideal pişmiş, dışı güzel mühürlenmiş et. Ben profsyonel mutfak pürmüzlerine para vermemek için mapp tüpü ve uç aldım, öyle kullanıyorum.

mirafiori

aynı dertten muzdaribim ve haftada 2-3 gün antrikot yapıyorum. ottogrill diye bir şey var aslında ama türkiye'de yok tabi :) bonfile alırsan tavada tereyağında pişirmek de güzel oluyor.

do you remember me

Yok. Adamakilli bir biftek yiyeyim diyorsaniz dokum tavada o dumani cekeceksiniz.
Cevap net bir sekilde hayır. O tadi basla yontemlerle alamazsiniz, yazik olur antrikota.

stavro
1

mobil görünümden çık