Eşimi arkama aldım çok defa fakat hiç motora binmeyen birini 25 km bir yere götüreceğim. Ona ne onermeli ve ben beye dikkat etmeliyim




 

Eğer ağır biriyse gidon hakimiyetin azalacak, motorun kafası kalkışlarda ve yokuşlarda gezecek sağa sola. Makul kiloda biriyse bu sıkıntı minimuma iner, zaten eşinden tecrüben var.

Arka amortisörü sert ayara al, gerekiyorsa zinciri tekrar ayarla. Zincir boşluğu az ise iki kişi binince gerilebilir. İki kişi bindiği halde zincir gergin olmamalı, gevşek olmalı hafif.

Size haber vermeden binmemesini/inmemesini söyleyin.

Durduğunuzda ayaklarını yere koymamasını söyleyin, vucudunu sizinki ile bir tutsun.

Virajlarda sağa sola yatmasın, söyleyin.

Aklıma gelenler bunlar.

John Bloor

Size yapışsın (hareketinizi kıstlamayacak kadar elbette), mümkün olduğu kadar bir bütün olarak hareket edin ki ters bir hareket yapıp dengenizi bozmasın. Siz de mümkün olduğu kadar yavaş gidin. Fren mesafeniz dramatik biçimde artacağından takip mesafenizi arttırın, lastik basınçlarınızı kontrol edin, artçının kıyafetinin/bağcıklarının (varsa) zincire temas etmediğinden emin olun, ekipmanı söylemeye gerek yok zaten.

orient blue

kisa yol demeyin kask takin ikiniz de.

in vino veritas

ilk kural

artçı mutlaka motor ile hareket etmeli, sen viraj alıyorsun diye sağa sola yatmamalı, motor ne tarafa giderse engel olmamalı.

mesela sen dümdüz dur, ben arkada sola doğru yatayım motor direkt sola gidiyor, bunu biliyorsundur da örnek olması açısından söyledim.

ikincisi benim motorum küçüktü 150cc, arkaya birisi bindiği zaman zor hızlanmanın yanında fren performansı ciddi düşüyordu.

bide bazı motorların arka amortisör ayarı oluyo, tek kişi , iki kişi, iki kişi +yük diye hiç bızıklamadım onu ama öylesine bi söyliyeyim.

sana tutunurken hareketini engellemesin bir de kollarını ayaklrını sakın açmasın.

ayna sıkıntısı çok yaşadım ben, arkaya biri oturunca aynalar yetersiz kalıyordu.

killerbee

fren mesafen artçı ile hiç tahmin etmediğin kadar uzayacak buna adapte olmak için ilk sürüşte mutlaka bir test yap.

orpheus

1. Sağa sola yatmasın. Dik bir sekilde dursun.
2. Sen söylemeden inmesin, binmesin.

chavezding
1

mobil görünümden çık