Ev içi sıcaklık belli bir seviyenin altına düşünce farkında olmadan üşütüp hasta oluyorum. En iyisi bir termometre alıp sıcaklık belli bir seviyenin altına düşünce evi ısıtmak. Gelişigüzel ısınma tehlikeli.

Bu bahsettiğim yöntemi uygulayan var mı?

Önerdiğiniz bir termometre var mı? Belki birtakım özellikleri olanlar vardır ve faydalıdır.

 

ayrı bir termometre yerine, kombiye bağlanan (kablolu veya kablosuz) termostat kullanıyoruz. koridora koyup, sıcaklığını da 22,5 derece yapıyoruz. koridorun ısısı 22,5 derecenin altına düştüğünde kombi otomatik olarak yanıyor ve gelişi güzel ısınmamış oluyoruz.

pccopath

kombiler bağlanırken termostatsız bağlanmaz. sizde o bağlanmadı mı? bağlanmadıysa elektronik hatta telefonla yönetilen termostatlar var. onlardan bağlatabilirsiniz. wifi'li modelleri mevcut.

false pretension

Evet bence çok faydalı çünkü sıcaklık değişimini çok zaman sonra üşümeye başlayınca algılıyoruz, sonrasında da üşengeçlikle tedbir almayı biraz daha erteliyoruz bu da hasta ediyor.
Basit, ucuz bir termometre yeterli. Hiçbir özelliğe gerek yok. Hatta sıvılı olanlar daha iyi çünkü sıvılar daima aynı oranda genleşirler ve bozulmazlar. Kombiye termostat bağlasanız bile evde basit bir termometre bulunmalı.

mikro patlama

arkadaşların dediği gibi termostat oluyor o :) merkezi olarak kombiye bağlanabilir ama basit olarak mekanik mantıkla petekleri açıp kapayan termostatik vanalar da var

passion rules the game
1

mobil görünümden çık