Merhabalar

Geçen sene annemin %95 özrü nedeniyle bir wolkswagen passat aldık ötv muaf olarak. Geçenlerde bakım ışığı yanmaya başladı.

Biliyorsunuz bu araçları 5 sene sonra satış hakkı kazanıyorsunuz, yani satmazsanız ötv ve mtv ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden genellikle 5 senede bir değiştiriyor insanlar.

Peki sizce ben bu arabayı bakıma servisine mi götürmeliyim? Daha 5000km'de. Servise götürdüğümde nelere bakacaklar araçta tam olarak? Normal bir sanayiye götürsem de bakımını orada yaptırsam ne fark eder sizce?

Biliyorum servis pahalı ama, sizce aracı 2025 satacağımızı düşünürsek bakımlarını serviste yaptırmak pahalı olsa bile daha mı mantıklı?

 

Aracın garantisi devam ediyordur zaten. O yüzden %100 servis. Garanti bittikten sonra sanayi olabilir tabi.

westblack

normal bir araçta servise götürmeni önerrim. passatta kesinlikle ama kesinlikle servise götürmeni önerrim. DSG gibi bir bomba var ve servis bakımı ile gelen iyi niyet garantisi bunun en sağlıklı çözümü.

trajikomix

5 sene sonra satmak zorunda değilsin o nerden çıktı? 5 sene dolmadan ötv ödemek zorundasın sadece. mtv de satmadıkça ödemezsin engelli üstünde olduğu sürece. 5 sonra satabilirsin sadece. satmak zorunda değilsin. vergi ödemezsin satmazsan.

jelly bear

Periyodik bakımlarda (10.000km veya yıllık) yağ filtresi, motor yağı, hava filtresi ve polen filtresi değişir. Markalara göre belirli garanti süreleri oluyor. Mesela satıştan 3 sene içerisinde yıllık bakımı yetkili serviste yapılan araçlarda bakımdan sonra çıkabilecek başka arızalar müşteri memnuniyeti olarak ücretsiz yapılıyor.

Sanayide yapılan bakımda kullanılabilecek yan sanayi parçalardan dolayı oluşabilecek arızalarda ise bu garantiden faydalanılmıyor. Yani 2-3 sene içerisinde yetkili serviste yaptırmak maddi olarak pahalı ancak garantiyi bozmamak açısından mantıklı.

Northern Mariner

@Jelly bear +1
5 sene sonra satmak zorunda değilsiniz. 5 seneden önce satamıyorsunuz sadece.

hrvl

Otomatikse yetkili servisten cikma zaten. Bir sabah uyandiginda vites gecmeyebilir, servis de biz seni tanimiyorduk diyebilir.

divit

rutin bakım yapılacak yaklaşık 1800tl civarı tutar. servisleri arayıp sorabilirsiniz.

nuisance

normal garantinin ve hatta iyi niyet garantisinin devamı açısından yetkili serviste bakım yapılması daha mantıklı. mümkünse sürekli aynı servise gidin, en azından sizin arabanın kayıtlarını daha iyi takip ederler. tanıdık olur vs vs vs vs

co2s2
1

mobil görünümden çık