Merhaba İTÜ Gemi Makineleri Mühendisliği mezunu, tercihen Kanada ya da İskandinav ülkeleri olmak üzere, yurt dışında çalışabilir mi?

Bunun için nasıl davet alabilir?

Yardım ederseniz çok sevinirim.

 

aynı okuldan mezun bir arkadaşım var. Ama o direkt denizci oldu. Yurtdışındaki firmalarda çalışıyor. Denizadamlığı belgesi ile uluslararası iş bulmak daha kolay çünkü genelde onların statüsü normal çalışandan biraz daha farklı oluyor.

Ama mühendislik yapacağım derseniz, o konu biraz daha çetrefilli olacaktır. Herhangi bir dalda yurtdışında iş bulmaktan farkı yok sürecin. Öncelikle staj bulmaya çalışın yeni mezunsanız. Ya da çalışmak istediğiniz ülkede yüksek lisansa gidin ve o arada iş bağlantıları kurun.

İş tecrübesi olmayan birinin yurtdışında bir şirkette iş bulması çok kolay değil.

Bu arada ben olsam biraz daha skalamı geniş tutarım. Güney kore ve japonya dünyanın en büyük gemi üreticileri. Japonya zor ama Kore biraz daha expat dostu bir ülke sayılır. Güney Kore'deki üretici firmalara staj başvurusunda bulunmayı da deneyin.

Bu arada daha niş ama ilginç fırsatlarla dolu bir sektör olarak yat inşasını da bir düşünün. İtalya ve Almanya'da bu alanda uzmanlaşmış, dünya standartlarında markalaşmış firmalar var. Buralarda bir tecrübe de iyi olabilir.

anten

Gemi makine mi gemi inşaa ve gemi makineleri mi?
Eğer gemi makineyse zaten genellikle seyir mühendisi olarak çalışmayacak mısınız? Dolayısıyla uluslararası şirketlerle daha yakından ilişkiniz olur. İlk stajlarınızı direkt içmeler tersanelerinde değil yurtdışında arayın.
Yok gemi inşaa ve gemi makineleri mühendisiyseniz bir süre eğitim alarak yine yukarıdaki süreçle çarkçı başı falan derken yükselirsiniz. Ofis işi bakıyorsanız dizayn ofisler gibi staj staj staj diyorum.
Bol bol çizim programı çalışın auto cad, solid gibi.. bi zamanlar rhino modaydı şimdi yerimi başka şeyler almıştır. Her şeyini öğrenin, staj da bulursanız (erasmus stajı da bakın mezun olduktan sonra bi süre daha kullanılabiliyor bu hak) sonrası gelir.

rewlack
1

mobil görünümden çık