Adam kaç aydır erken seçip istiyip duruyor. Demokrasinin göstergesi seçimdir, halktan korkulmaz, hadi sandığa diyor. Demokrasinin göstergesi erken seçim midir? Her seçim dendiğinde seçim mi olacak bu ülkede? Hem adamlar niye seçim yapsın şu koşullarda, nedir bu isteği akp için makul kılacak olay? Oy kaybediyorlar, kaybettiklerini de biliyor. Neden tamam, hadi seçim desinler ki?

Beni rahatsız ediyor bu erken seçim çığırtkanlığı, siz ne düşünüyorsunuz?


 

AKP gitsin diye. Başka neden olabilir ki. AKP zaten gitmek istemeyecek. İBB seçimlerinde bile işi yokuşa sürdüler. Aradan kaç yıl geçti, hâlâ Ekrem İmamoğlu'na sorun çıkarıyorlar. Koşulların fazlasıyla uygun olduğunu düşünüyorum seçim için ama bir süre daha beklenebilir.

dissendium

Ne kadar erken giderlerse o kadar iyi. Alım gücü hızla iyileşsin diye. Boş koltuk bile damattan daha iyi yürüttü süreci. Hepimiz gördük.

benoyledemekistemedim

Normal sartlarda soyledigin dogru, neden bir ülkede zirt pirt seçim yapilsin.

Ama söz konusu olan akp ve onun ülkeye olan zarari. Kangren olmus bir bacagin kendi kendine iyilesmesini bekleyemezsin. Su an secim yapilsa akp gidici ve bu yuzden onlar da secim kazanmaya degil, mevcut olanaklari ile muhalif sindirmeye çalisiyor.

Avoiding The Puddle

"bizi %50 seçti" çığırtkanlığına karşılık "o 3 sene önceydi, hadi gel bakalım şimdi kaç seçecekler" çığırtkanlığı var. normal şartlar altında bence de haklısın ama tr gibi ülkelerde durum bu maalesef.

roket adam

Erken seçim kararı almak. Biz sıçtık demektir. Bunu avantaja çevirmek istiyor.
Göstergeler iyi geliyor bir de. Halk bezdi. Doğru politikalar ile başarabilir.
Ama ekonomi, sağlık, iş, eğitim gibi konularda daha yapıcı nokta atışı Konulara değinmeli.
Şu an akp gitsin dalgasını arkasına alsa Da, ekonomide ne yapacağını göstermesi lazım. Yoksa AKP giderse kredinizi bile ödeyemezsiniz lafına yenilirler.

2005, 2008, gibi eski seçimlerde AKP bu kozu iyi kullandı.

neymis

Niye istemesin ki? Adamlar şu an muhalefette yani iktidarda değiller. Onlarin da istedikleri bir an önce iktari ele geçirmek ve güç sahibi olmak. Bunu gerçekleştirmek için de ellerinden geleni yapıyorlar.

Zaten iktidar-muhalefet cephelerinde bir tarafın istediği şey diğer tarafın çoğu zaman zararınadir. Yani amaç iktidarın çıkarına olmasını sağlamak değil, aksine kendi çıkarı için iktidarda bir baskı kurmak ve bu baskı neticesinde de istediğini almaktır. Şu an AKP güç kaybediyor, ülke kötüye gidiyor dolayısıyla bir erken seçim durumda gitmeleri çok büyük olasılık. Hal böyleyken muhalefet de bunu lehine kullanmaya çalışıyor ki bu da son derece doğal.

j r r tolkien hayrani

benim de merak ettigim 2023'de harbiden ne olacak? kismi. ülkeye update yapilmayacagi kesin. bakalim, heyecanla bekliyoruz.

evimin paspasi

Bilmemem farkında mısın ama ülke yönetilmiyor. Hızlıca bir grubun menfaatleri için çalışmalar yapılıyor ve o grubun menfaatleri Türkiye halkının menfaatleriyle çelişiyor. Seçim istemesinler de ne istesinler?

guitarissimo

Gidişat kötü ve hükümete güven azalmışsa eğer erken seçim istenir tabi. Takvimdeki seçime kadar geçecek zaman ülkenin zararına sonuçta. Ödenmesi gereken dış borçlar var. Para etmeyen bir tl'miz var. Swapla şununla bununla çeviriyorlar ve her hareket zarar yazıyor bize. Kılıçdaroğlu da akp'nin kazanamayacağından emin ya da akp'nin bunu göze alamayacağının farkında. Düellodan kaçan itibarını da kaybeder. Bu da halk nezdinde bir kazançtır tabi.

Bağımsız olması gereken yargı ve MB tamamen siyasetin elinde. Yeni bir hükümetle tam bir fabrika ayarı olmasa da eski aksak haline kavuşabilir bu kurumlar.

IncredibleMau

seçim istiyorum söyleminin alt metni "siz artık bu ülkeyi yönetemiyorsunuz, elinize yüzünüze bulaştırdınız, hem bakın halk artık sizi istemiyor" demek.

Kılıçdaroğlu özet olarak "eline yüzüne bulaştırdın, batırdın memleketi, halk arkamda diyorsun ama o eskidendi, yiyorsa gel kapışalım" diyor.

Akp için seçimi makul kılacak bir durum yok evet. Akp için mevcut durum iki ucu boklu değnek.
Seçimi kabul etse yüksek ihtimal yeniden seçilemeyip iktidarı kaybedecekler, seçime hayır dese CHP bunu sürekli olarak gündeme getirip bakın götleri yemiyor milletten korkuyorlar diye Akp yi yıpratmaya çalışacak. CHP için her türlü avantajlı.

Ayrıca yeni bir şey değil ki bu, bu işler ben kendimi bileli böyledir, iktidardaki parti iki tökezlesin muhalefet hemen seçim ister(Gerçi genelde Bahçeli ortaya atardı erken seçim lafını)
Bakma şu an tüm medya göbekten RTE ye bağlı kimse sesini çıkartamıyor, 95-2005 arası medya olsa içinden geçerlerdi RTE nin.

zikardo

psikolojik baskı yapıyor. kendisi de şu an seçime hazır değil zaten.

mikahakkinen
1

mobil görünümden çık