[q]
(5) 

ofis sorusu

messina123 #1484802
dünyanın en rahat insanlarından birisi olsam da haksızlıklara tahammülüm yok ve kafayı takıyorum. şimdi bizim şirkette nedenini anlamadığım bir şekilde gömlek giyme zorunluluğu var. Ancak şirketin %50'si belki daha fazlası gömlek giymiyor, yakalı kısa kollu bir tişört giyiyor. Aynısını ben yapınca bu sorun oluyor. Bizim müdür, diğerleri ne yaparsa yapsın bizim departman gömlek giyecek diyor. ulan müşteri görmem bişey etmem sıradan bir mühendisim ben niye gömlek giyiyorum? yerimde olsanız lanet olsun deyip gömlek mi giyerdiniz yoksa inadına yakalı tişört mü giyerdiniz?




 

bence müdür haksız değil, kendi sorumlu olduğu departmanda yönetimin belirttiği kuralları işletmek zorunda zaten. diğer departmanlarda bu kuralın uygulanmaması sizi ilgilendirmez diye düşünüyorum.

roket adam

eğer şirket kuralı gömlekse gömlektir. diğer departman yöneticileri bu kuralı çiğniyor diye sizin yöneticiniz suçlu olmuyor. ama şirket içi eşitsizliğe göz yuman üstyönetim bence suçlu.

makarnavodka

roket adam +1

burada olacak en kötü yaklaşım bak ama diğerler giymiyor demek olur.

ludwig boltzmann

Bu gibi durumlarda konuyu en üst yetkili kişiye (müdürün müdürüne) dilekçeyle belirtmek kesin çözüm. Zira o makamda artık "sizin departman bizim departman" ayrımı olamayacağına göre ya o diğer 50%'lik kısma yaptırım gelecek ya da bu zorunluluk komple askıya alınacak.

Avoiding The Puddle

müdürü geçip ik ile konuşun.

benaslinda
1

mobil görünümden çık