Birden fazla sorum var ve bunları olabildiğince doğru anlatmaya çalışacağım.

Bir etkinlik kapsamında, 4-5 saatliğine sitede aynı anda 3500-4000 arası insan online olacak. ve bu online olan insanlar periyodik olarak bir formu doldurup gönderecekler.

Daha önce hiç aynı anda bu kadar yüksek trafiği handle etmediğim için, ve 1sn'lik kopmanın bile tahammülünün olmadığını düşünürsek, hiçbir şeyi şansa bırakmak istemiyorum. Yapmakta olduğum işlemler arasında hatalı bir işlem varsa veya "bak bunu uygula mutlaka" vs. derseniz, çok çok makbule geçer.

1. AWS üzerinde sunucu. EBS kullanıyorum, etkinlik saatinde load-balancer'ı large boy 50 sunucuya kadar genişlemeye çekeceğim..

2. Bu süreçte session'ın düşmemesi için, laravel session'ını redis'te tutacağım (redis çöker mi 3500-4000 sessionı aynı anda açarsam? veya ne tavsiye edersiniz alternatif olarak?)

3. XL RDS Mysql ile bu form cevaplarının vs. kaydedildiği DB'yi kullanacağım. (bu yeterli olur diye düşünüyorum)

4. Realtime işlemler için (herkese aynı anda iletişim formu göster vb.) pusher kullanıyorum. (Bunda 3500-4000'in bir öenmi olmadığını düşünüyorum. pusherın bir sınırı yok)

5. yayın için de zaten vimeo en üst paketi kullanıyorum.

şuan eksik veya yanlış uyguladığım bir fikir var mıdır? bu trafiği kaldırmak için ek bir şeyler önerir misiniz?
ön tarafa cloudflare vs. gömmüyorum bu arada?

 

bunu ongormek icin en iyi yontem load test yapmak. beklenen load'a uygun test senaryosuyla bir load test yaparsan nasil sonuclar aldigini gorebilirsin. baska yolu yok.

eksi sozlukte eksiyen adam

testi geçtim aslında loaderla, ama loaderda tabi formları doldurmadım. saniyede 250 kişi basarak 1 saat boyunca test basarak denedim.

tchuck

eger imkaniniz varsa bence form doldurma kismini da test edin esas bottleneck db'de cikabilir. biz k6.io kullaniyoruz load test icin.

eksi sozlukte eksiyen adam
1

mobil görünümden çık