Ben PDF olayının word'de ortaya çıkar font sorunlarını çözmek için olduğunu zannediyordum. PDF'in word belgesinin bir çeşit resminin çekilmesi gibi bir şey olduğunu öğrenmiştim.

Ta ki indirdiğim bir tezde bozuk karakterler görünceye dek. Ve olayı nasıl çözdüm biliyor musunuz: Tezin yazarına mail attım neden böyle diye. Yazar da bana kullandığı fontu yolladı ve o fontu bilgisayarıma yükleyince PDF tezdeki karakterler düzeldi.

Şimdi bir başka tez var elimde ve transkripsiyon işaretleri hepten bozuk. Yazarla iletişime geçmek istemiyorum. Bu PDF için hangi fontun gerekli olduğunu nasıl anlayabilirim. Bu sorunu çözmenin yolu nedir acaba?

 

Merhaba, o pdf'i adobe illustrator programınız varsa onda açıp bakabilirsiniz. Fontları gösterir diye düşünüyorum. Veya pdf'i isterseniz bana gönderin, ben bakıp size söyleyeyim. Belki fontu da bulabilirsem size yollarım.
Mesaj olarak e-mailimi atıyorum. arzu ederseniz iletebilirsiniz.

yanginmerdiveni

WhatTheFont diye bir app var onu indirip deneyebilirsiniz. kamera ile yazıyı çekiyorsun ve hangi fontta olduğunu söylüyor sana, işini göreceğini düşünüyorum. bi dene bence.

anatomy

foxit readerda dosya menüsünde properties tabına girince pdf içindeki farklı fontların adları özellikleri falan sıralanıyor ordan bulabilirsiniz.

nahtoderfahrung
1

mobil görünümden çık