Iphoneda bile raw görüntünün çekilebildiği, 2 diyaframın olduğu bir dünyada düğün fotoğrafçılığının ömrü çok olmaz gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Düğün fotoğrafı çektirdiniz mi? Ne kadar ödediniz? Fiyatı ne olmalı sizce? Aklımda sadece dış çekim yapmak var. Şu bir büyük iki küçük albüm + poster olandan. Stüdyo açmayı vs. düşünmüyorum.

Düğün fotoğrafı çeken çok var ama hepsi iyi değil ki. İyiler aradan sıyrılıyor bence. İyi parayı da onlar kazanıyor. Biz @helloesraozcan a çektirdik. 3 sene oldu fiyatı hatırlamıyorum ama 3bin kare verdi bize. Hepsi birbirinden güzeldi. Aralarından seçip de albüm yaptıramadık.


Bu işin içinden biri olarak bence yanlış düşünüyorsunuz. İnsanlar sizden kaliteli işin yanında bir de hizmet alıyorlar. Piyasa da değişiyor elbet eskiden sadece fotoğraf ve albüm varken şimdi düğün hikayesi var. Yarın başka bir şeye evrilecektir illaki, ama bence kısa vadede bitmez. Tavsiyem düğün hikayesi çekin. İnsanlar kaliteden anlamıyor ne şekilde hava atacaklarını düşünüyorlar sadece. Anı odaklı çekim yapıp müşteriye veriyoruz bakmıyorlar bile, ama 1 dklik Instagram filmi için ölüyorlar. Ama 10 sene sonra kimse hikayeye bakmayacak bilmiyorlar


10 yıl önce olsa bir video çekmek zordu. Türkçe kaynak bile yoktu. Bugün instagram için video çekilcek olsa iPhone yeter bence. 10-15 yıl sonra dslr'lar bile gereksiz olabilir. Bu yüzden bir türlü oturtamadım. Ama çok talep var. Belki burada satılan fırsat maliyeti olabilir. Sonuçta herkes oturup bunlarla uğraşmak istemeyebilir.


çevren varsa, tanınıyorsan bu işten güzel para kazanırsın. 1500-2000. liradan aşağı değil dış çekimler. sadece birkaç plato ile falan anlaşıp portfolyo yapman lazım. düğün ve evlilikle ilgili her şeyde inanılmaz temiz söğüşlemelik para var, yeter ki çevreniz ve kadınları ikna kabiliyetiniz olsun.
buradaki konu foto çektirmek değil utilitaryen düşünme. konu tamamen özel fotoğraf çektirmek. olmazsa olmaz bir şey şu an.


Onemli olan "iyi" olmak degil ki, cevre yapmak ve yirtik olmak. Ulkemiz sartlarinda dugun sahiplerinin fotograf sanatindan anladigini ve fotografciyi ona gore sectigini dusunmuyorsun sanirim.
Bu isi yapmak icin cok basit bir seviyede fotograf cekebilmek yeterli, esas konu pazarlama, sosyal medya, gelinlerin tatlı telaşı kafasindaki trendleri takip etmeye gonullu olmak vs.
