Haziran'da 6500 lira olan ürün şimdi 10.000 lira.
Dolar kuru tekrar Haziran seviyelerine inmesine rağmen ithal ürünlerde fiyatlar dolar kuru 8.5'a göre sabitlenmiş.

Bu böyle devam eder mi dersiniz?
En azından dolar endeksli ürünlerin fiyatlarının düşmesi ihtimali var mı sizce?

 

devam eder.
çıkan şey neden düşsün, hazır fırsat varken?

düşme ihtimali bence yok.

ayrıca dolar da gördüğü seviyeyi unutmaz diye bişey var, çok uzun olmayan vadede yine yükseleceğini bekliyorum.

rewlack

Dolarin dususu kalici degil herkes biliyor bunu o yuzden dusmez. Ha bi de ulkeye soktugu zamanki kura gore satmak da zorunda zaten. İhtimal yok bence cunku iktidar belli sermaye belli

Anjelik

hocam dildo zaten aciklamis. ben sunu belirtmek isterim. urunu alabiliyorsan amazon.com amazon.de gibi yerlerden almaya calis. her turlu daha ucuza geliyor. bu dolar dusunce fiyatin dusmemesi durumlarindan da etkilenmemis oluyorun.

nibba

Neden düşsün diye karşı soruyla cevap veresim geldi. Ya da insanlar neden düşecek beklentisinde oluyor bunu anlamıyorum diyeyim. Kıyıya vuranlar detaylı açıklamış. Bence fiyatın düşmesi yerine alım gücünün yükselmesi gerekiyor, yanlış mı düşünüyorum bilmem.
Bir de şu var, misal domatesin fiyatı arz takep,stok, nakliye vs gibi çeşitli etmenlere bağlı olarak zaman zaman düşüp yükselebilir, çünkü elde kalan domates çürüyeceği için ona göre hesap yapılır. Ancak elektronik eşya vs gibi şeyler için bu geçerli olmaz.

epitaf

ben de bekliyorum düşmesini.yeni modeller gelince bir kaç aya düşecek diye umuyorum. ara ara indirimler oluyor. habercisi bence bu durum.
covid ilk zamanlar gibi yoğun talep yok. o zamanlar herkes evden çalışıyor diye abandı şirketler.

ShadowOfMoon

@kiyiya vuran dildolar
mb yıl sonu dolar kuru tahmini yapmaz, hedef belirlemez
belirli kurumlara gönderilen beklenti anketinin ortalamasıdır o

ülkede bir çok sebeple kronik kemikleşmiş enflasyon var. yüksek enflasyonla maliyetler yükselince kar beklentisini de yükseltiyorlar
dolar artarken özellikle elektronik eşyalarda -sanki anlık stok güncelliyormuş gibi- saatlik fiyat arttırıyordu mağazalar. dolar düşünce ee biz yüksek kurdan aldık oluyor :)

dolar 8'in üzerinde 2 hafta kalmadı. sanırsın bütün stoklar 8,50'den dolduruldu, hiçbiri mal almadı o rakamlardan doğru düzgün ama fiyatlar hep dolar kuru 8+ ye göre ayarlandı

asbe

belirli kurumlara gönderilen beklenti anketinin ortalaması zaten o +1
investingden bakarsanız detayda da bu yazıyor.

esref
1

mobil görünümden çık