geçenlerde amazon amerikadan dayım için bir iki parça alet edevat almıştım buraya kıyasla çok ucuz kaldığından dolayı, 1000 liralık alışverişe 110 lira gümrük vergisi ödedim, pttye teslim sırasında

şimdi ise logitech mouse'umun usbsi kaybolduğundan firma ücretsiz usb gönderdi(hollandadan) gümrü benimle iletişime geçti ve form doldurmamı istedi.

doldurdum geri gönderdim ama maksadını anlayamadım olayın. bu kadar prosedür neden gerekli? üstelik bunun için de vergi ödeyeceksem gidip yeni mouse alırdım.

nedir yorumunuz?

 

16 lira gelir, ücretsiz temin gibi gösterdikleri halde gümrük kabul etmezse.

Fakat şöyle bir şey var; ben nike.com üzerinden bir ayakkabı almıştım türkiyedeki bir deposundan yollayacağını düşünerek. Ürün 4 gün sonra hollandadan geldi, aras kargoyla bana teslim edildi. Ama 2 sene önce olan bu olayda gümrük vergisi olayını bilmiyorum.

Unde bach canim

hocam sanırım 2020 yılında geldi bu gümrük vergisi
ben çünkü öncesinde amazondan çok alırdım, ekstra vergi ödediğimi hatırlamıyorum

megacracker

vergi ödemeyeceksin. logitech bana da aynı parçayı yollamak için belge doldurmamı istedi. doldurdum ve ups ile ücretsiz ulaştırıldı. sıkıntı yok yani.

sutlu nescafe

benden logitech istemedi belge doldurmamı

gümrük istedi, takıldıgım yer de bu kadar basit bişey için neden prosedüre giriyorum :)

megacracker

Gümrük beyanını doldurman illa ödeme çıkacak anlamına gelmez. Xbox almıştım amazon dan vergisini peşin ödeyerek ben de form doldurdum.

kumulatifvergimatrahi
1

mobil görünümden çık