böyle bir odada uyumak zararlı mıdır? duvarların köşeleri falan hafif rutubet lekesi olmuş? geçirmek için ne yapılabilir.




 

rutubet iyi değildir.
çözüm konusunda fikrim yok.

seyduna6687

Rutubetin kaynağını bulup (mümkünse) kesip daha sonra rutubetli duvarları kurutup tekrar sıvayıp boyamak çözüm.

Yani çözümsüz de olabiliyor bazen :/

hedep

nem astari surebilirsiniz

turbo sadık

Merhaba, koku gecmeyebilir ama koctasta polisil mi hangi markaysa kuf tenizleyici sprey kullanmistim ben banyoda. siktiktan sonra fircayla biraz fircalayip durulayinca tertemiz olmustu. ama cok agir bi kimyasal camasirnsuyu gibi kokan hafif goz yakan bir sey. kullanirsaniz dikkatli olmanizi oneririm. lekeyi cikarir boyaya zarar vermez

ala09

Küf solumak sağlığa zararlıdır.

SiyamkedisiZorro

Bu sorun dışarıdaki ısı ile içerideki ısı farklılığından oluşur. Evin yalıtımı zayıf ise dışarıdaki soğuk hava içerideki soğuk hava farkı ile evin içindeki sıcak hava yükselir ve soğuk yüzeylerde yoğunlaşır. Bu nedenle yukarılardan aşağıya doğru su damlacıkları akmaya başlar ve küfe sebebiyet verir. Miktarı az ise aslında evi düzenli havalandırmayla bu sorun çözülür derler ama pek çözülmüyor. Evin içerisinde yeni bir tadilat vs yapıldıysa duvarların kuruması çok uzun sürebiliyor bu da neden olabilir, genellikle 1 yazı geçirince duvarlar tam anlamıyla kuruyor.

Bunun kesin çözümü evin dış yalıtımının olmasıdır. İçeriden yalıtım da bir miktar kesebilir ama içerideki yalıtım altından terleme devam edebilir. Diğer çözüm ise nem alma cihazlarıdır. En bilindik bir kaç marka var Trotec alman markası, Olefini Türk markası birde ingiliz markası vardı adını hatırlayamadığım. Bunların çalışma mantığı içerideki havayı çekip içerisindeki kompresörle soğutarak cihaz içindeki plakaya çarptırıp yoğunlaştırıp su olarak haznede biriktirmesidir. Çeşitli mt2 için çeşitli hacimlerde hazne kapasitelileri var. İşe yarıyor mu evet, havayı bayada temizlemiş oluyor, nem azalınca solunumda rahatlar. Uzun vadede küf veya fazla nemli hava çeşitli solunum rahatsızlklarına (bronşit, astım vb) yol açar.

FAtE
1

mobil görünümden çık