Bilen birisi anlatsin lutfen, bu adamlar nasil her suc islediklerinde serbest birakilabiliyorlar?


> "2 evden hırsızlık", "2 açıktan hırsızlık", "2 iş yerinden ve kurumdan hırsızlık", "2 güveni kötüye kullanma", "kasten yaralama", "görevli memura mukavemet", "kapkaç", "uyuşturucu ticareti ve uyuşturucu kullanmaktan" suç kaydı bulunduğu da belirlenen Şenol G. hakkında adli işlem başlatıldı.


t24.com.tr



Hukukun en temel islevi suclulari cezalandirmak iken, bu suc makinalari nasil hala serbestler?

 

teknik olarak nasıl mümkün olduğu konusunda hukukçu arkadaşlar bilgi vereceklerdir. fakat ben uzun yıllardır (40-50 sene) bu ülkenin altının oyulmaya çalışıldığını ve bunun da adalete, güvenlik kuvvetlerine, vergiye, eğitime, özetle kurumlara güvenin yok edilmesi suretiyle yapıldığını düşünen kitledenim.

twelfth

Haberde "suç kaydı bulunduğu da belirlenen" diyor. Bu suçlardan hüküm giyip cezasını çekmiştir muhtemelen. Her suçun belli bir cezası var ve infaz kanunu gereği bunun da bir kısmını yatıp çıkıyor. Ömür boyu hapis yatacak değil. Ömür boyu hapis yatması için gazeteci ya da muhalif siyasetçi olması lazım.

Bu olay özelinde eleştirilecek bir şey varsa TCK ve İnfaz Kanunlarıdır. Maalesef garip kanunlarla yönetiliyoruz.

himmet dayi

Adam 30 yaşında diyelim. ilk suçunu 18 yaşında işlese 10 yılını cezaevinde geçirmiştir. Genelde hüküm giydiği cezanın 3'te 2'sini yatıyor bildiğim kadarıyla.

komando kani var bende

Bir de tutuksuz yargilama esas oldu. Eger yargilama uzun surecekse ve suc da o kadar buyuk cezasi olmayan bir seyse hirsizlik gibi tutuklanmiyor ya da ilk mahkemede saliniyor. Sonra kisi ceza aliyor, yargitaya yolluyor vs onaylanmasi yillar aliyor. O arada ornegin 5 yil serbest. Bunun dışında cezanin son bolumundeki denetimli serbestlik tedbirleri son 5 yildir surekli arttiriliyor cezaevleri sistigi icin. Yani acik cezaevi ds derken kapalida neredeyse hic yatmayanlar var. Ve son olarak corona sebepli de açık cezaevleri bosaltildi derken cezaevinde orgut suclari disinda cok da insan kalmiyor:)

red g

denetimli serbestlik, şartlı tahliye, açık cezaevi, corona affı, tayyip affı, vs. bir sürü şey var. haberde 24 yıl ceza aldı diyor. bir de bakıyorsun sadece 6 ay kapalı cezaevinde kalmış. bu arada açık cezaevi kyk yurdu gibi bir şey.

nickini degistiren yazar

Bazen ben de soruyorum avukat halimle...

her giriste sifresini unutan adam

Adaletin olmadigi ulkede adil davrsnmaya calismak tam bir gerizekalilikmis.


Peki sizce bu suclularin serbestce dolasmasi ne kadar daha surecek, bunun onune gecmek icin yeni cezaevlerinin yapimi ya da baska calismalar var mi?

cay sigara
1

mobil görünümden çık