veraset ilamı için mahkemeye açılan davalar duruşmalı mı oluyor? yoksa hasımsız olduğu için duruşma görülmeden karar mı çıkıyor?

çetrefilli bir iş. 1800'lerden itibaren 80 küsur kişiye veraset ilamı çıkarılıyor. dosya bilirkişide imiş. yani bilirkişi rapor yazdıktan sonra duruşma tarihi bekleme gibi bir durum var mı, yoksa rapor mahkemeye ulaştığı anda incelenip karara varılıyor mu?


 

Normal şartlarda hasımsız olduğu için duruşmasız yapılır. Ancak dediğiniz gibi çetrefilli bir işmiş gerçekten. Bilirkişi raporunu taraflara (raporda yer alan bütün mirasçılara) tebliği gerekir mi? Yoksa hakim rapor doğrultusunda doğrudan karar verir mi bilemedim...

arpaci kumrusu

bütün mirasçılar hep birlikte aynı avukata vekalet verdi. yani henüz ulaşılamayan, vekaleti alınamayan vardır belki de, verenlerin hepsinin avukatı aynı. bilmiyorum bu bilgi işe yarar mı.

yani hakim bilirkişi tayin ederken "duruşma haziran'a ertelenmiştir" gibi bir şey diyip geçmiş midir tutanağa? bilirkişi raporu yarın verse bile, hakkında karar verilmesi için haziran ayını beklemek mi gerekir?

yoksa rapor gelir gelmez müsait olduğunda okuyup kararı yazar mı?

kibritsuyu

veraset ilamı normalde noterden sorunsuzca çıkartılabilen bir şey olduğu için mahkemeye yansıyan veraset ilamı davaları genelde çetrefilli olanlar oluyor ve duruşma da yapılıyor.
hasımsız olsa da mirasçı olduğunuzu kanıtlıyorsunuz sonuçta hakime.

blatta hiberna
1

mobil görünümden çık