Ben zebramo alışveriş sitesinden online teslimat şeklinde bir ürün satın aldım. Bu ürün dijital bir oyun hesabı ve değeri 24000tl.
Satıcı bana ürünü online teslimat şeklinde verdi fakat verdiği hesap bilgileri yanlıştı. Sonra bana, ben size bilgileri verdim siz de bu bilgileri değiştirerek hesabı kendi üstünüze aldınız dedi. Sonuç olarak zebramo alışveriş sitesi de satıcının böyle demesi sonucu satışı onaylayarak parayı satıcıya aktardı.
Satıcının siteye kayıt olurken verdiği kişisel bilgileri, ad soyad tc kimlik numarası telefon numarası v.b hepsi sahte olduğunu düşünüyorum.
Ben savcılığa suç duyurusunda bulunsam bu satıcıyı bulabilirler mi ya da uğraşmazlar mı.

 

Miktar hiç az değil.
Zebroma satıcı öyle dediği için mi yoksa böyle bir komisyon kaçmaz olarak düşündüğü için mi parayı ona aktardı bilmiyoruz çünkü zebroma da bir zamanlar SSS bölümünde okuduğum kadarıyla çoğunlukla alıcıya destek yönünde açıklamalar vardı .

Eğer gerçekten satıcı art niyetli ise o ürünle ilgili benzer hesapları veya ilanları takip edin. Bakarsınız oltaya başkaları da takılır diye bu işi sürdürebilirler.

Erva

Sadece satıcının cevabına göre satış onaylandı. Dijital ürünlerde iade yapılmadığı için satışı iptal etmediler. Ancak ben alışverişi onaylamadım ve destek birimine yazdım hemen. Hani deseler ki kargoyu alırken kontrol ederek almanız lâzımdı ve iade olmayan ürünler kapsamında olmadığı için urun iade edilemiyor, tamam diyecem fakat urun online teslimat ile verildi benim kontrol etme şansım yoktu. Zebramo avukatınız ile başvurduğunuzda satıcının ip bilgisini vereceğini söyledi. Bu ip numarasını alıp savcılığa başvurduğumda bir sonuç çıkar mı?

Merve1234

Benim bildiğim bir sonuç çıkar, çıkması lazım.
Açıkcası böyle bir meblağ için uğraşmaya da cidden değer.
Yine burada zebramo da kilit noktada.
Duruma bakılırsa satıcı ile ilgili geçmişte de benzer sorun yaşayan olmuş olabilir. Kayıtlarında vardır sanırım.

Erva
1

mobil görünümden çık