Hani bir yaşlı adam bir gençten rica ediyor, dereyi ya da nehri geçene kadar sırtına alır mısın beni diye...sonra geçince inmiyor, gence eziyet ediyor, acıkınca susayınca boynunu sıkıyor habire çocuğun, hayatını orada sürdürüyor...neydi o?

şimdiden çok teşekkürler.


 

sanırım aradığınız hikaye old man of the sea. Sinbad'ın 5. yolculuğundan bir hikaye olarak geçiyormuş. hikayeyi ben de biliyordum aratıp buldum, ama bu Sinbad bağlantısını hatırlamıyordum.

en.wikipedia.org

Yukarıdaki linkte sinbad bölümünde yazıyor.


edit: ne demek, bir şey değil :)

nimberjack

Sevgili Nimberjack, nasıl makbule geçti anlatamam!!
Sertaç Akın, evet o da var, o da farklı bir versiyon, ancak aradığım o değildi.
Çok çok teşekkürler yanıtlar için.

cedilla

@cedilla bu hikayenin sinbadsız versiyonu çizgi film olarak tvde yayınlanmamış mıydı. izlediğime çok eminim. çocuğa hep pehlivan olduğunu hatırlatıyor hiç sırtından inmiyordu, sırtına binen ihtiar bi adam değildi faust gibi bir şeydi. türk yapımıydı hatta, öyle çizgileri vardı.

esref

Kelile ve dimme de geciyordu diye hatirliyorum ama emin degilim uzerinden 20 sene gectigi icin :)

ala09
1

mobil görünümden çık