Örneğin Dünya da bir bölgede 500 kedide covid teşhis edilse sizce Dünya nasıl bir tepki verir? Dünya üzerindeki bütün kedileri itlaf mı ederler?




 

virüs yarasalardan geçti dendi, yılanlardan geçti dendi. Herhangi bir itlaf oldu mu?

Kuş gribinde mesela bütün hayvanlar mı itlaf edildi?

himmet dayi

dünyayı bilmiyorum ama bizim ülkemizde münferit şekilde sokakta gördüğü kedileri katletmeye çalışan insan sayısı oldukça çok olur.

reanarchy

Bütün kediler olmasa da itlaf edebilirler. Danimarka milyonlarca (15 milyondan fazla) vizon itlaf etti. Vizonlar kürk nedeniyle değerliler. Buna rağmen kısa sürede itlaf ettiler. Yarasalar ve yılanlar itlaf edilmez çünkü bu hayvanlar insanlarla sürekli karşılaşan canlılar değiller. Ama vizon çiftliklerinde vizonların insanlarla fazlasıyla teması var. Kuş gribinde çiftliklerdeki tavuklar itlaf edilmişti. Burada kriter insanlarla temas hâlinde olan bir canlı olup olmaması. İş ciddiye binerse olmayacak şey yok.

dissendium

"kedi coronavirüsü" diye bir şey var bu arada hali hazırda, eskinden de varmış yani. sanırım siz şu an bizden onlara covid bulaşmış olsa gibi bir senaryo düşündünüz, bu ona cevap olamaz tabii. ama tersini düşündüyseniz onlarda zaten olan bir şey yani. şöyle bir makale var örneğin 2018'den.

www.turkiyeklinikleri.com

sokak kedilerinde (kediden başka türe bulaşmayan türden) zaten baya olduğu söylenen bir şey diye biliyorum. fip'e dönüşüyor galiba, kedi için ölümcül tehlikesi olabiliyor. yavru sokak kedilerinde duyarsınız zaten fip'i de.

nimberjack

bir arada 500 olayını bilemem de bulaşan kediler var, hatta geçen yayın çıktı 2-3 günde antikor oluşturup belirtisiz atlatıyorlarmış.

passion rules the game
1

mobil görünümden çık