Selam. Bugün birisi 250bintl 300bin 50 60bin gibi kazançlarin oldugunu söylüyor. Ben abartı dedim ama var oyle diyor. Nadir dedim falan ama. Bu işin aslı astarı nedir ne civarlarda kazanclar




 

türkçe içerikle çok zor. yabancı içerikle belki mümkün olabilir. niş siteler dediğimiz sitelerle belki mümkün olabilir. tık başı yüksek olan kelimeler, sektörler bulunmaya çalışılır. örneğin "Luxury Yacht Rental" tık başı yüksek olabilir. sadece bu gibi kelimelere özel site kurulup ya da tek bir site üzerinden tık başı yüksek kelimelere içerik üretilebilir. çok fazla efor sarfetmeniz ve banlanmamanız lazım. adsensi bırakalı yıllar oluyor. insanlar banlana banlana emekleri boşa gidince buna bel bağlayıp site kurmaktan çoktan vazgeçti.

hayal fazlasi

Tamamen sitenin icerigine ve populerligine / trafigine bagli. Yilda 20tl kazanan da var milyon dolarlar da.

robokot

Aylık mı 250-300 bin lira. Çok zor abi. Olmaz diyemem. ama çok çok zor.
Şöyle düşünün . Ülkenin en mehşur Youtuberları okadar kazanıyor.

ycaycayca

O kadar kazanan siteler programatik networküne dahil olur ve adsense yerine o ürünleri kullanır. Teoride cevap evet olsa da pratikte adsenseden o kadar kazanılmıyor bu durumda.

jz

Ingilizce ve para getirmeye musait icerik, gunde 400-500 bin ziyaretci aylik 250-300 bin lira kazanir. Boyle bir site yapmak / icerik uretmek kolay degil tabii. Icerigin ozelligi, reklamcilarinin verdigi para falan onemli. Mesal bu bir finans sitesi falansa bu dedigimin 3-4 kati bile olabilir. Para getirmeyecek ozelligi olmayan nislerde 3-4 kati az olabilir.

Turkce icerik icin durum nedir bilmiyorum.

robokot

eğer o seviyelerde kazanıyorsan google adsense ile çalışmazsın zaten. adsense'a göre daha çok kazandıran özel reklamlara yer vermeye başlarsın. ekşi sözlük'ün yaptığı gibi.


500k trafik + agresif olmayan adsense reklamlarıyla min 3 bin tl görürsün. biraz agresif yaparsan iki katına da çıkar.

ekşi sözlük'ün 100k trafiği var. ordan hesapla artık (tabii ortalama bir değer çıksın diye söylüyorum yoksa daha bir sürü değerlendirme kriteri var)

aziz dostum jack

var, cok daha fazlasını kazananlarda var. bir arkadasim kendi isini birakip sirket kurdu, en son 10 calisani vardi, aylik kazancini sen dusun

sweetoffice

eşim 3 sene kadar bir dijital reklam ajansında çalıştı, konuşulan paralar az bile diyebilirim. ciddi ciddi saçma sapan siteler (yemek tarifleri siteleri gibi) 100 binler üzerinde aylık para kazandığını bizzat gördüm. Mümkün yani yeterli trafiğin varsa.

roket adam

@hayat hocam alakasız bir sey yazmissiniz. Benim sorumla ne ilgisi var

optimistbakunin
1

mobil görünümden çık