2 adet makina aldık.
Üretim yapıyoruz.
Makinalar sürekli duruyor. Ya dişliden palet çıkıyor. Ya otomasyon sebepli ip kaçıyor.
Ya kaynaklar tam basmıyor.
Falan filan teknik şeyler....

Şimdi biz alıcı taraf olarak (ben üretim müdürüyüm)
Sürekli makina duruşlarından sıkıldık. Tamircisi gelene kadar makina yatıyor.
Geliyor bişeyler yapıyor.tamirci Gittikten 15 dk sonra başka bir problem çıkıyor.

Ben imalatçı firma ile konuşacağım artık. Benim makina başına koydugum adamların 2de1 eline alyan, anahtar alması, makina tamir etmeye çalısması normal değil.
Makina imalatçısının sorumlulukları nedir?
Benim makina formenim tamir yapmak zorunda mı?

 

abi biraz naif davranıyorsun gibi geldi benim bildiğim esnaf para kazanmasını engelleyen bişey olunca cıngar çıkarır, makinaları iade etmeyi dene bence artık yalama olmuştur onlar

nahtoderfahrung

Tasarım hatası ya da yazılım hatası varsa direkt imalatçı sorumlu.

dissendium

normal şartlarda garanti süresi boyunca üretim, yazılım ve kendi yaptıkları montaj hatalarından kaynaklı oluşabilecek sorunlar için üretici sorumludur.
Bu tarz alımların genelde sözleşme ile yapılması gerekir alımı yapan birime ve patrona durumdan bahsedin kendiniz bir aksiyon almayın, malı satan ile alanlar arasında bilmediğin bir muhabbet söz konusu olabilir arada kalırsın.

Ben olsam makinaların ödemesi tamamen yapılmadı ise, tüm sorunlar tespit edilip çözülmeden ödeme yaptırmazdım.

Makinalar plc, driver, cnc tarzı hassas otomasyon ürünleri kullanıyorsa işletme ve temel topraklamanızı meger cihazı ile ölçtürün, çıkan sonuca ve makinaların istediği değerlere göre gerekiyorsa ayrı bir topraklama yaptırın.

sealth

Yeni devreye alınan bir makinanın arızalar vermesi normal fakat firmanın bunları çözüp sistemi sorunsuz çalışacak şekilde size teslim etmeden çekilmesi doğru değil.

makina alım şartnameniz mevcut ise bu şartnameye bağlı olarak çeşitli yaptırımlarınız olabilir. Duruşlardaki kayıpların bir kısmını firmaya yüklemek vs. gibi.

Firmayı biraz sıkıştırın. Sorunların ve duruşların raporlarını tutun ve bunların teknik sebeplerini sorun. Bir daha tekrarlanmaması için firmanın bir planı olup olmadığını öğrenin. Yeni alınan bir makinaya tamirci gibi gelip arıza tamiri yapıp gitmeleri doğru değil. Sorunun kök nedenini bulup çözmeleri gerekiyor.

Arızalar yazılımsal, elektriksel yada mekanik sebepli olabilir. Siz konuya hakim değilseniz ekibinizde teknik konulara hakim birisi ile firmayla görüşün. Bu sebeplere göre kalıcı çözüm talep edin.

freelectron
1

mobil görünümden çık