[q]
(3) 

vize sorusu

same #144655
5 gün önce gazetede okumuştum çoğu ülkeler türkiyeye kolay kolay vize vermemek için bütün yolları deniyorlarmış.Abi Neden böyle bir şey yapıyorlarki? sadece Türkiyeyemi yapıyorlar yoksa bütün ülkelere böylemi?




 

işsizlik, fakirlik ıvır zıvır, memleketin durumu malum. ülkeden çıkıp geri dönmezler, gittikleri memleketin etinden sütünden yararlanırlar diye çıkmayı zorlaştırıyorlar. geri dönmeyi garantilemeni istiyorlar. yoksa ne yapsın adam benim tapumu, araba ruhsatımı falan.

kibritsuyu

vize ile ilgili bi haberde ben gördüm bazı ülkelerin vizeden aldığı parayı mahkeme yoluyla alabiliyormuşuz. nasıl bir olaydır bu?

paintov

çünkü türkiye'den kaçma olayı çok oluyor. ya vizesini aldığı ülkeye kaçıyor; ya da o ülkeye vizeyle gidip, oradan kaçmak istediği ülkeye sahte yeşil pasaportla kaçıyor. sadece türkiye'ye desek komik olur herhalde tabi ama bunu yaptıkları/yapmadıkları şeklinde ayırmak da çok doğru değil. örneğin nijerya'dan gelenlere türklerden daha kötü davranılır.

desdinova
1

mobil görünümden çık