Merhaba, instagramda küçük bir meblağda alışveriş yaptım. Adam dolandırıcı çıktı. İban numarası ve adı var bende. Ne yapmak gerekir? Hesaplarını kapattı. İban’dan ulaşılır mı? Hesabına el mi koyulur? Nedir süreç?




 

Valla hocam genelde bir sonuç çıkmaz ama
a- bankasına şikayet et
b- cimere yaz

lcha

fatura, sözleşme vs. var mı? yoksa hiçbir şey olmaz.

hesabına el koyulması falan adfsghfhjgkn nereden geliyor aklınıza böyle şeyler

nrmnm

Savcılığa git suç duyurusunda bulun,ne kadar fazla suç duyurusu o kadar kabarık dosya,tek şansın bu ve yapılacak tek doğru hareket.

duptıs

Bankasına şikayet etmekle bir sonuç alamazsınız. Fatura vs. olmadığı sürece tüketici vs. de bir şey yapmaz. Anca savcılığa gideceksiniz dolandırıldım deyip dilekçe vereceksiniz kanıtlarıyla, onlar da işleme alacak. Ama millet genelde bu kadarcık para için uğraştığıma değmez diyor bırakıyor, bunlar da avlanmaya devam ediyor.

koskoca kirpi

senin arkadaşından bir şey satın almandan farkı yok. savcılığa gidip arkadaşıma para ödedim ama ürünü vermedi desen gülmezler mi?

diffarentiationation

%99 parayı yolladığınız hesabın sahibi sizi dolandıran kişi bile değil. Savcılıktan başka çare yok, o da parayı geri alamazsınız belki ama adama hüküm giydirebilirsiniz.

John Bloor

@John Bloor bu nasıl oluyor hesap onun değilse nasıl parayı alıyor?

iddaaci

Umursamaz gamsız bir tanıdık, ya da bir garibanın adına banka hesabı açılır ve atm kartı elinden alınır.

Mağdur parayı hesaba atar, dolandırıcı gider atm'den çeker, hesap sahibine de belki komisyon verir, 3-5 bi sakal atar.

John Bloor

John bloor ve duptis demis ama daha net ifade edeyim. oncelikle hicbir sekilde hicbir zaman kimsenin size geri para mal vb vermicegne yuzde yuz emin olmaniz gerekiyor durduk yere. bunu kabullenerek sikayet edersiniz savciliga ve kuvvetle muhtemel uzun surede yakalarlar ceza alir. Hukum giyen kisiye sonradan hukuk davasi acip kazanabilirsiniz sonradan kaybiniz icin. Hatta iki dava da acabilirsiniz hem zarar karsilama adina maddi tazminat hem de beni dolandirdi ugrastirdi surundurdu diye manevi. Sadece uzun surer ugrasmasi var ama sonuc alinir kesin. Bu arada zaten hapisteyken daha cok yapiliyor bu tarz dolandiriciliklar disardakilerle ortak calisiyorlar icerdeyken yargilanir infaz hakimliginde cezasi artar sadece

kushkush
1

mobil görünümden çık