Merhaba, nedir fark? Yani aynı şey mi yoksa?




 

yanlış bilmiyorsam sgknız varsa özel hastanelerde doğacak masrafın bir kısmını sgk kalanını tamamlayıcı sigorta ödüyor. özel sağlık sigortası ise sgk olan kısmını da kapsıyor

oekuklu

Normal sağlık dediğiniz özel sağlık sigortası ise özel sağlık sigortası anlaşmalı özel hastanelerde tedavi görmenizi sağlar. Örneğin Acıbadem'e gidip sgk lıyım derseniz ve Acıbadem'in SGK anlaşması yoksa bütün ücretleri cebinizden ödersiniz. Özel sigortanız varsa ve acıbadem ile anlaşmalı bir sigorta şirketi ise poliçe limitlerinde poliçeden karşılanır, poliçe limitleri üstünde hizmet alırsanız üstünü cebinizden ödersiniz.
Tamamlayıcı sağlık sigortanızın çalışması için SGK'nız olması gerekir. SGK nın kapsadığı bakım ücretlerinin üzerinde bir tutar çıkarsa tamamlayıcı sağlık sigortası poliçe limitlerince devreye girer. Bu poliçeyi de sgk anlaşmalı hastanelerde kullanabilirsiniz.

erty_ksk

Tamamlayıcı sağlık sigortası: SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde geçiyor. Özel hastanelerin %90'ı SGK ile anlaşmalı zaten.

Özel sağlık sigortası tüm özel hastanelerde (sigortayla anlaşmalı) geçiyor. SGK ile anlaşması olmayan hastane kullanacaksanız, avantajlı olabilir.


.

kartallar yuksek ucar
1

mobil görünümden çık