Geçende bir paylaşıma denk geldim ama instagram story'si olduğu için SS almayı unuttum. Özetle:

Bir yerimiz kanadığı zaman tetanoz aşısı öneriyorlar ya, eğer o an tetanoz kapmışsak aşı bir işe yaramazmış. Çünkü aşının işe yaramaya başlaması için belli bir gün geçmesi gerekiyormuş. O esnada tetanoz kapıldıysa zaten aşı olsak da bir işe yaramayıp hasta ölüyormuş.

Bayağı antikorlu vs açıklayıcı bir paylaşımdı.

Böyle bir şey doğru mu gerçekten? Yani kanadıktan sonra aşı olmamız tamamen bir şehir efsanesi mi, gönlü ferahlatmak için mi oluyoruz o aşıyı?

 

Yanlış. O bakteri kuluçka evresi ortalama 8 gün falan, genelde de 5 gün içerisinde yapılması öneriliyor hatta

primetime

toplumdaki herkese çocukken en aza 4 doz tetanoz aşı yapılmış zaten, o anki aşı hatırlatma dozu denilebilir, vücudun daha güçlü cevap vermesi için. ayrıca yaralanma çok pis ve enfekte ihtimali yüksek ise aşı yanında immünglobulin verilir.

alicandan

abi zaten normal aşı takviminde tetanoz var. Yani çocukken oluyosun. Ama ortalama her 10 yılda bir repel doz olman gerekiyor. Eğer bir yerini yaraladığında son repel dozundan beri 5 yıl geçtiyse 10 sene geçmiş gibi davranıp yine aşı oluyosun. Sonuç olarak amaç bağışıklığı canlandırmak. Ayrıca @primetime da haklı kuluçka gününde

nundu

Askerde tetanoz aşısı zorunlu olarak yapılır. Ben askerden sonra tam bağışıklık için kalan dozlarını da yaptırmıştım. Aslında tetanoz olayında her paslı çivi, iğne tetanoza neden olmaz. Tetanozun bulaşması için batan cismin doğrudan toprakla temas etmiş olması gerekiyor.

silah taciri
1

mobil görünümden çık