Merhaba, eşimle telefonlarımız aynı. LTE’yi açıyoruz. Ekranda lte görünüyor ve hız testi yapıyoruz. Bende 4 mbps çıkıyor. Onda 50 mbps. Benim simkartı o telefona takınca 50mbps alıyor. Onun simkartı benim telefona takınca yine 4 mbps. Sorun telefonda diyeceksiniz ama değil! Neden mi? Çünkü başka bir yere gittiğimizde benim telefon kendine geliyor ve 50 mbps görüyor. Bazı yerlerde ise 4 mbps devam.

Nedir sorun acaba?

İphone 6

 

İkinizin hattı da aynı şebekeden mi?

nahtoderfahrung

@nahtoderfahrung Turkcell ikisi de. Faturalı. Sürümleri bile aynı.

iddaaci

Bence o an senin telefon başka bir baz istasyonu ile haberlesiyor. Telefonların mac adresine göre dağıtıldığı bir baz istasyonu sistemi olabilir. Bu kısmını sallıyorum çünkü sistemi bilmiyorum. ama baz istasyonu kapasitesi nedeniyle atıyorum son rakamı tek olan mac adreslerini reddediyordur o baz istasyonu ve başkasına bağlanıyordur telelefon. Sim kart değişse de mac adresi değişmez. Aklıma böyle bir şey geliyor sadece. Ama dediğim gibi salladım.

himmet dayi

Belki olay şudur. Telefondan size ait olanın çekim problemi vardır. Baz istasyonunu yakalayamayınca hız düşüyordur. Açık ve yakın alanda bu yüzden daha iyi çekim yapıyordur. Antende problem olabilir yani.

JackDanielSparroww
1

mobil görünümden çık