Merhaba, özel hastanelere gitmek için sigorta arıyorum. Emekli sandığına bağlıyım. Özellikle ileride eşimin hamileliği için de işimize yarayacak hangisi vardır? Bunların farkı nedir?




 

hamileliklerde tamamlayıcı sigortalar genelde kapsam dışı kalıyor.

özel sigortalarda da hamileliği ekletmeniz gerekiyor ekstradan.

jugador

Kendinize tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırırsanız yıllık 8-10 arası muayene tetkik tedaviyi karşılar. Çoğu hastanede geçerli zaten. Eşinizin doğumu için ya geniş kapsamlı bi özel sağlık sigortası alacaksınız ona yada doğum sigortaları var bekleme süreli olan veya bekleme süresiz. Her durumda ayrı sigortalar almak durumundasınız

dreamsandcolours

hangisini yaptirirsan yaptir dogum icin ayri paket aliniyor. bu paketler bekleme sureli ve bekleme suresiz olabiliyor. mesela bizim pakette 5 ay bekleme suresi vardi yani paket baslangicindan sonra 5 ay hamile kalmamak gerekiyor yoksa paket kapsam disi kaliyor. 5. aydan sonraki ilk reglinden sonraki hamilelikleri karsiliyor. ayrica dogum kapsama sekli de degisiyor. benim bildigim bir sadece dogumu kapsayan paketler var, anlasmali hastanelerde sadece dogumu ve sanirim anne ve 1 refakatcinin 1 gecelik konaklamasini kapsiyor. digeri full paket yani tum hamilelik boyunca gidecegin anlasmali hastanelerdeki tum muayene, tahlil ve testleri katilim payi (genelde %20) odeyerek yaptirabiliyorsun, kalanini sigorta karsiliyor. bunun yaninda dogumu ve yine anne ve refakatci konaklamasini da %100 karsiliyor. tabii bunlarda bekleme suresi oldugu icin doguma kadar minimum 2 paket almis olman gerekiyor. ama sigorta isi buyuuuk bir okyanus. birkac yerden fiyat ve secenekler ogrenip oyle yaptirmanizi tavsiye ederim.

in vino veritas
1

mobil görünümden çık