yıllardan beri sakallıyım, unutmuşum, bir halt yedim ve sinek kaydı tıraş oldum ve şu anda ızdırap içerisindeyim. sakallarım jilet oldu değdiği yeri kesiyor, yetmiyor kendi aralarında da olay çıkartıyorlar. sanki yüzümde onlarca iğne var ve her hareketimde canım yanıyor.

internette arattım çözüm namına bir şey yok. herkes 'ya evet var öyle bir şey, kesmeyecen kesiyorsan da sürekli olacaksın tıraş' minvalinde ancak ben şu günlerimi çekilir kılma peşindeyim.

var mı bir tavsiyeniz, çözümünüz? şunu sür, bunu kokla, şu hocaya git, kanlı ay'da lucifer'a adak ada vs.. her şeye açığım, yeter ki kurtulayım.

 

banyoya girince kesele. çıkınca nemlendirici krem sür.

diffarentiationation

shaving balm denedin mi? (after shave degil)

try again fail again fail better

Kaliteli bir after shave alabilirsiniz bu durumlar için (losyon değil de balsam tercih edin): cella, proraso gibi markaların ürünlerine bakabilirsiniz.

Ayrıca tıraştan sonra iritasyonu almak için şap da kullanabilirsiniz (sürülen şap, bildiğimiz şapla alakası yok). Sonrasında üzerine balsam sürersiniz.

kojonotsuki

Valla tıraş olmadığımdan hiç öyle balsam vs de yok. 2 tane tıraş köpüğü vardı birinin son kullanım tarihi 2010’da bitmiş diğer de 2 ay önce :’) onunla tıraş oldum. Eskiden vardı da atılmış herhalde. Tıraş sonrası da eski usül vurdum limon kolonyasını yüzüme geçtim :)

not sure if serious

%99 kötü tıraştan dolayı yüzünüz o halde, yoksa uzun sakalın kesilmesi -eğer doğru kesilirse- bu iritasyona sebebiyet vermez.

Mesela limon kolonyası asla yüze sürülmez, alkol oranı çok yüksek, nemlendirme/besleme/ uzun süreli yatıştırıcılık 0.

Kalitesiz köpük yüzde tahrişe sebep olur vs.

kojonotsuki
1

mobil görünümden çık