Dostlar yıllardır proje bazlı çalışmaktan, cumartesi-pazar çalışmaktan bıktım. Yani cumartesi-pazarın olmadığı inşaat sektöründe kurumsal bir firma yok gibi. Daha kurumsal, daha hafta sonu bana ait ve inşaat mühendisi için çalışabilecek pozisyon arıyorum. Bu yüzden önerebileceğiniz, alan içi veya alan dışı iş tavsiyeniz var mıdır? Not: Kpss denemedim 7 yıldır özel sektördeyim.




 

Binlerce inşaat mühendisi şu an aynı şeyi düşünüyor. Kamudan başka pek alternatif yok. O da mesleki tatmin hissini büyük oranda yok ediyor. Sektör dışı için bir şey diyemeyeceğim ancak seçenekler sınırsız. Benim uniden arkadaşım 5 sene yurtdışı şantiye tecrübesi sonrası kafayı kırıp pilot oldu mesela.

temasettin

Aslında var ama torpilsiz çok zor. Mesela zincir hastanelerin inşaat emlak birimi. Misal medipol/acıbadem hastaneleri gibi. Ya da bankaların inşaat emlak birimi mesela garanti şubesinin bölgede açacağı yeni şubenin ya da eski şubelerin tadilatı için ihale fiyat teklifi, kontrolörlük gibi görevler. Memuriyet gibi bir pozisyon. Ama girmek için millet kırk takla atıyor tabii ki.

Sektörü inşaat olmayan bir kurumun inşaat emlak birimi ne iş yapıyorsa benzer işleri yapıyorlar. Mesela kamu hastaneleri kurumunda ihale açan inşaat emlak birimi gibi düşünün.

Unde bach canim
1

mobil görünümden çık