[q]
(10) 

Mubi

000000 #1425474
Mubi'de alt ve ustte kocaman siyah bosluklar olmasi uygulamanin cogunlukla laptop, tablette kullanildigini dusunursek cok sacma degil mi?
Buna nasil takilmiyor kullanicilari?



 

Tam olarak hangi boşluklar onlar? Ekran görüntüsü alabilir misin?

himmet dayi

Filmin kendi bosluklari olur ya programlarda falan ayari olur.

000000

nesi saçma 16:9 işte

yeteramadenedimherseyi

Yani zaten kucucuk ekranda izleyip iyice kuculmesi bana sacma geldi. Bende 10 inç tablet var torrentten indirip ful ekran izliyorum. Mubide ekranin yarisinda film, direkt biraktim bu nedenle.

000000

Iyi de onu yonetmenin tercihi. Ekrani genisletsen kenarlardan yersin.

brkylmz

torrentten indirdigimde o bosluklar olmuyor bilmiyorum valla. Kayipsiz sekilde fullscreen yapmak da mumkun

000000

Bosluk genelde alt ve ustten olur, eger izledigin ekranda sagda ve solda da bosluk varsa haklisin.

brkylmz

Filmler normalde 21:9 çekildiği için 16:9 ekranlarda o şekilde olması normal. ama netflixte falan genelde pek olmuyor/az oluyor. 16:9 versiyonunu yayınlıyorlar heralde çok hakim değilim oraya.

fezagezgini

Ne dediğini çok iyi anlıyorum.

Bunu yıllarca ben de anlayamadım, insanlara anlatıyorum "yooo normal o" filan diyorlar. Küçük işte, ekranın yarısı simsiyah. Kaça kaç çektiklerinin hiçbir önemi yok benim için, ekranın yarısını niye siyahlık kaplıyor, hepsinde niye görüntüyü göremiyorum ben?

DVD'leri vs açınca 16:10 yapıyorum, benim laptopumda tam ekran oluyor ama çözüm bu değil :))

hayirsiz

16:9 çekilmiş filmi altta boşluk kalmayacak şekilde ayarlarsan yanları kesilmiş olur, filmi eksik görürsün. torrent'lerde çıkmıyor dediklerin ya aspect ratio'su değiştirilmiş(haliyle yanlardan bastırılmış süngere benzeyen) ya da aspect ratio'su 16:9 olmayan, daha kareye yakın çekilmiş filmlerdir.

16:9 aspect ratio'nun izlenceye katkısı vardır, bile isteye yapılmış ve bir amaca hizmet ettiği için takmıyoruz. aspect ratio'lar ile ilgili detaylı bilgi için buraya bakabilirsin.
tinyurl.com

Bruce
1

mobil görünümden çık