Ben ne anladım 600 lira vermekten? Kumaş filan Fransız olsa bari. Hayır Türk malını kötülemiyorum ama bizim kumaşlar hemen renk atıp çeker de.




 

Lacosteun sitesinden iş yaptıkları fabrika sayısına baktım. Fransa 12 tr 40. Fransadakini de burada üretiyorlardır büyük ihtimalle.

glamdr1ng

600 lirayi kumasa degil timsah'a veriyorsun. sadece lacoste degil, burberry, Guess, Tommy gibi markalar da TR'de uretim yaptiriyorlar. kumasin kalitesi fabrikanin yerine gore degismez. ureten hangi kalitede uretmek istersen o kalitede uretir.

Audi'de ayni fabrikada uretiliyor, Skoda'da ama kaliteleri cok farkli.

crucio

Bildiğin tekstil markalarının alayı tre yapılıyor

all girls dream

crucio + 1

fransa'da uretilseydi 600tl degil 3-4bin tl olurdu.

cooperr

disney land'in havluları uşak'ta üretiliyordu. yasaktı galiba yani çocuktum hatırlamıyorum, amcam bize getiriyordu.

arkadaşlarım, mesela zara'da made in tr ise aldıklarını söylemişlerdi. danışman hocam sarar'dan sipariş veriyordu.

durgunfoton

Fabrikasi Corlu'da diye biliyorum Lacoste'un.

pass

Aldigin çoğu elektronik Asya'da üretiliyor ama sen hp/dell/schneider/apple diye aliyorsun. Ya da alman mali bosch diyorsun fabrikasi turkiye'de.

Bu arada avrupa'da tekstil uretimi yok gibi bir sey, uc kurusa Türkiye'de uretmek varken 50 kuruşa neden fransa'da üretsin?

logisticsmanager

Zara, Uniqlo, levi's. Hepsi turkiye'de uretiliyor.

baldur2

yukarıda yazanlara ek olarak; bizim kumaşlar hemen renk atıp çeker demişsin de aslında biz tekstilde çok kaliteli üretimler yapıyoruz. olay tamamen maliyet, üreticiye parayı verdikten sonra en kaliteli malı alırsın. mesela bak "sabri özel" diye bir marka var, 20 senelik kazakları trikoları gömlek ve pantalonları var bende. daha yeni poşetini açmışım gibi yepyeni hepsi. hele o trikoları nasıl bir işlemden geçirdilerse hem yumuşacık hem gram tüylenme yok. bak 20 senelik diyorum, gram tüylenme yok diyorum.

bakma lcw defacto vs renk atıyor olabilir, sebebi maliyeti düşürmek için en düşük kaliteli malzemeyi kullanmaları. mesela arada pazarda gezerim, hiç adı sanı duyulmamış marka tişörtler alıyorum denizli üretimi, fiyatı da 10-20 lira civarı. lcw defacto hatta lacoste tan 10 kat daha kaliteli ürünler.

zikardo
1

mobil görünümden çık