Nasıl sakinleştiriyorsunuz?




 

Kaç aylık bebek? Ufaksa mesela Dikkatini dağıtıyoruz, magnetler çok ilgisni çekiyor, magnetleri gösterip hikayeler uyduruyordum. Gazı var gibiyse zeytinyağını ocakta hafif ısıtıp (asidi gitsin diye) soğuyunca karnına saat yönünde masaj yapabilirsiniz. Bacakları karna doğru iterek hareket ettirmek de pırtlamasına yardımcı oluyor.
Bazen altı açıkken susuyorlar, bir alt açma örtüsünün üstünde açıp ferahlamasını sağlayabilirsiniz,
Bazı bebekler bebek arabasında gezmeyi çok seviyor, bebek arabasına koyup evde gezdirdiğimiz çok oldu. Son olarak da hiçbir şey kar etmezse normal arabaya binip bir mahalle turu yaptırıyorduk.
Bizimki 6 aylık oldu, epey sakinleşti artik efendi oldu :)
Oyun oynayarak hallediyoruz çoğu zaman.

somethinginthewayshemoves

ağrısı sancısı yoksa dikkatini bir şeye çekmeniz lazım. benim yeğenlerim pencereden dışarı baktırılınca susarlardı. ya da renkli ve ses çıkartan bir şeyler sallayabilirsiniz.

candide

Youtube'a "kolik" yazıp Buzuki Orhan'ın "kolik" isimli çalışmasının "bebeğiniz ağlamasın" bölümünü açıp dinletiyorsunuz.

kibritsuyu

Ağlıyorsa bi sıkıntısı vardır tespit edip gidermeye bakın

Kahir ekseriyet

Bebeklerin bir miktar ağlamaya da ihtiyacı varmış. Eğer hiçbir şekilde susmuyorsa sarılıp göğsünüze yaslayın kalp atışlarınızı duysun ve ağlamasına izin verin. Gün içinde ağlama nöbetleri sürekli geçiştirilirse daha çok huzursuz oluyorlarmış ve bir patlama şeklinde asla susturulamayan ağlamaya dönüşüyormuş. 3 aylık bebek annesi bildiriyor.

curukturpkokusu
1

mobil görünümden çık