
ben hep boğaziçi felsefe okumak istemişimdir.


boğaziçi felsefe okudum pek de matah değil


yemekle ilgili olabilir. aşçılık kursları, gastronomi bölümü. ömür boyu işlevsel ve lezzetli hem de meziyet katıyor. karşılığında etkileyemeceğin bir homosapiens olamaz :)


işine yarar mı bilmem ama arkeolojiyi tavsiye ederim. şahsen 2. okul olarak turist rehberliği okuyorum. çok memnunum. yalnız kpss ile atanmışsan ne güzel ya ben 81 aldım. bi türlü atanamadım. artık 2020 kpss de +90 yapıp kurtulucam bu dertten.


Sosyoloji <3


üniversite ile vakit kaybetme. onlarca youtube kanalı binlerce eğitim sitesi var. ingilizce öğren sonra merak saldığın alanları kendin araştır.


Hiçbir sey hevesini kırmasın. Zira;
Mimarım. İnşaat şirketim var. Adalet ikinci sınıftayım. 4 seneye tamamlayıp avukat olmayı düşünüyorum. 40 yaşındayım.


Dramaturji ye gel. Cok zevkleniyoz biz. Ama devam zorunluluğu var, derse katilamayacaksan düzenli bitiremezsin lakin zaten derdin diploma degil senin, istedigin derslere girer çıkarsın


Önerilerinizi dikkate alıyorum.başka tavsiyeleri olanlar?


Gelecekte fırsatım olursa Biyoloji okumak ve bir Sami dilini (Arapça, İbranice, Aramice) çok iyi seviyede öğrenmek istiyorum. Ülkemizde nitelikli ve salt İslam dininden ibaret olmayan bir eğitim verildiğini bilsem İlahiyat okumak da isteyebilirdim.


Türkiyede devlet üniversitesilerinin hiçbirinde herhangi bir bölümün zevkli olacağını düşünmüyorum. Çünkü hocaların büyük bir kısmı lisans eğitimine çaba harcamiyorlar. Ders vermek yapılması gereken bir yük çoğu için.
