Merhaba arkadaşlar benim 2016 doğumlu bir oğlum var ve onun da hızı sürekli düşen bir büyüme grafiği :)
0-1 yas 51cm-86cm
1-2 yaş 86-92
2-3 yaş 92-98
3-4 yaş 98-104
Ben her yaş kontrolünde doktorlara düşen persentil değerlerinden bahsettiğimde hızlı büyümenin ardından gelen doğal bir duraklama olduğunu söylediler ama %97-99 dan bugün artık %50lere kadar düştü persentilde. İleri bir araştırma gerekir mi acaba rutin kan sayımları oldukça iyi çünkü.

Var mı fikri olan yada yardımcı olabilecek bir arkadaş:)

 

4 yaş için 104 santimetre bir büyüme geriliği göstermez hocam.. kendinizi böyle şartlamayın.. her çocuk aynı oranda, aynı zaman aralığında boya gitmiyor.. bazı yaş aralıklarında patlama yapabilir veya da duraklayabilir.. hiçbir çocuk fabrikasyon değil, hepsinin ayrı ve karakteristik beden yapıları var..

siz sağlıklı beslenmesine özen gösterin, abur cuburdan mümkün olduğu kadar uzak tutun ve bol bol hareket etmesini sağlayın gerisi gelir.. ;)

sahlanankoc

biz persentil denen seyin en alt sinirindan basladik, simdi 50lerdeyiz. hic problem etmedik, doktoru da bir sey demedi zaten.

bi arkadasim baya takmisti bu persentil olayina altinda kaliyor diye, cok cok az kilo aliyordu cocuk ama mutluydu bi sikintisi yoktu. (halsiz hasta vs. degildi yani). sigortasi da olmadigindan 50-60bin harcadi o prof senin bu test benim diye. sonra kimse bir sey bulamadi. bunlar da saldilar. 1 yildir cocuk saglikli, yine zayif ama hasta vs. degil.

brkylmz
1

mobil görünümden çık