arkadaş şişme bir bot almış 500 kg kapasiteli balıkçı botu diye geçiyor. şimdi biz bununla bir iki km açılıp balık tutmak istiyoruz ama rüzgar şiddetinden falan hiç anlamıyoruz. hava durumunda güneşli ve rüzgar 10 km/s gösteriyor. bu bizim için tehlike yaratır mı? dalga durumu nasıl olur? 7 kasım 2019 pazar günü mersin/mezitli için bakıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.




 

Şu an baktım 7 kasım pazar kasım mezitli açıklarında 7-8 knot rüzgar var. Şişme bot ile açılamazsınız. Motorlu mu?

Ayrıca dalga boyu her zaman rüzgar ile alakalı değildir dip dalga da olabilir eğer bir kaç gün önce sağlam rüzgar esti ise.

Pazar günü poyraz var 7 knot. Mersin ve iskenderun körfezi poyraz da balığı kesiyor zaten. Dağlara kar düştükten sonra yabani çupraya gidersiniz.

ihanet kac kisilik

Amatör denizci eğitimi genelde tırt oluyor ama almanda fayda var.

Şişme botun motoru yoksa kıyıdan çok ayrılmayın.
Rüzgar karadan denize doğru eserken kıyı tarafta pek dalga olmaz ama bu aynı zamanda sizin uzağa sürüklenmenize sebep olur.

Su geçirmez telefon kılıfı, palet ve düzgün birer can yeleği/yüzdürme yardımcısı alın ve ailelerinize denize neredem çıkacağınızı ne kadar kalacağınızı ve saat kaçta döneceğinizi söyleyip düzenli bilgi verin.

kambek

deneyim yoksa iki km. cok fazla. o kadar gitneyin kesinlikle. bir de mutlaka can yelekleriniz olsun.

unabomber

aman abi sakın.illa deneyeceğiz edeceğiz yaza kadar bekleyemeyiz derseniz gidin kız kalesinde sahille kalenin arasındaki bölgede takılın,hevesinizi alın.can yeleğiniz mutlaka olsun.

duptıs
1

mobil görünümden çık