
Süre konusunda değil tavsiye olarak yazayım, öğrendiğiniz kaynak güncel olsun. PHP öğrenirken veritabanı bağlantısını PDO ile anlatsın mesela mysql ile değil. Bazı fonksiyonlar, dilin yapısı değişiyor zamanla. OOP öğrenin.
imza: Hobi olarak PHP öğrenicisi


Doğrudan PHP öğrenmek yerine framework öğrenmenizi tavsiye ederim. Codeigniter, Laravel, Symphony gibi popüler PHP frameworkleri hem daha hızlı hem de daha kaliteli proje geliştirmenize yardımcı olacaktır. Dökümantasyonlarını okuyun, adım adım eğitim videolarını seyredin.


PHP geliştiricisi değilim ama bilmek göreceli bir şey. Bilmenin kıstasını koyarsan belki insanlar daha net cevap verebilir. Ama eğer önceden bir programlama dili ile ilgilenmişsen ve temel yapılara hakimsen (döngüler, conditionlar, veri yapıları vs.) adaptasyon sürecin hızlı olur. Ama böyle yaygın dilleri tam olarak öğrenmek diye bir şey yok bence, çünkü çok fazla framework var. İngilizce biliyorsanız bu da işinize çok yarayacaktır. İnternette Türkçe olarak da İngilizce olarak da bir sürü kaynak var ama haliyle İngilizce olanlar daha fazla. Kolay gelsin :)
