arada alıyorum alışmak için, "benim dışımdaki insanlar içiyor, herhalde alışılır" diye kendimi kandırmaya çalışıyorum. çünkü ucuz. biraya göre daha ucuz.
ama hiç sevmiyorum.
benim gibi çabalardan geçip alışan var mıdır? beyaz da sevmiyorum. rose de sevmedimdi.
yemek arasında yutarken biraz ok. ama işte :(

 

ucuz diye sevmediğiniz bir şeye alışmaya çalımak işkence olur. ben de sevmiyorum, içmiyorum. şarap içmediğim için hayatımda bir eksiklik hissetmiyorum :)

sadakatsiz

Orta kalite bir şarap biraya göre ucuz değil. Kötü şarapları ben de sevmiyorum, ama alışınca her türlü gider...

malheiros

F/p olarak bira daha iyi. Şarap değmez

dolan dolmuş

Ben de hiç sevmiyorum. Arada içiyorum ama severek içmiyorum. Alışamadım, damak tadımıza uygun değil herhalde. Çok zorladım olmadı, olacağını sanmıyorum. Zorlama boşver :D

eazy

Sangria yapmayı deneyebilirsin belki öyle seversin

kablelvuku

ortamda varsa katılırım ama onun dışında para verip de alacağım bir içki değil, ben de sevmiyorum pek. isteğin ucuza kafayı bulmaksa iki biranın üstüne şarap deneyebilirsin. hafif kafa gittikten sonra tadı daha çekilebilir gelecektir ama genel olarak şarabın daha ucuz olduğu konusuna katılmıyorum.

sana gelsin, hep istemiştim bu videoyu uygun bir zamanda paylaşmayı,

www.youtube.com

der meister

Kim başlamış ki tadı çok güzel diye bira ya da şarap içmeye? Senelerce içmedim şarap, çünkü ya tatları ya fiyatları korkunçtu. 2-3 senedir de iyi şarabın peşinden koşuyorum. Yani, sonradan sevenlerdenim.

Başlangıç şarapları şunlar: Cidre: İspanyol sidrasi olur, Alman Apfelwein'i olur. Aralarında küçük farklar var. Önemli olan içinde on tane kimyasal olmayan yalın bir cidre bulmanız. Alternatif olarak: Filtre edilmemiş 'yeni şarap' aslında şarabın yan ürünü(Almanca konuşulan ülkelerde Federweißer, Sauser olarak bilinir.). Basit, ucuz ve tatlı bir şaraptır. Belki üreticilere sorabilirsiniz, hangi isim altında satıyorlar Türkiye'de bilmiyorum. Sadece birkaç ay bulunabilir.

Genel tavsiye: Genç şarap tercih etmek ve sek şaraptan ilk başta uzak durmak. Chardonnay gibi 'ağır' beyazlardan uzak durmak, fıçı görmüşlerden uzak durmak... Yemekte tüketmek istiyorsanız köpüklü şarap tercih edebilirsiniz. Yemeklerle, tatlılarla eşleştirilmesi çok daha kolaydır.

Dömisek beyazlar iyidir. Ama yemek ile şarap eşleştirmeyi bilmiyorsanız, eşleştirmeyin. Yemek berbat olmasın.

buf-e kür

Ben. Boğazımdan geçiremezdim. Şimdi şarap konusunda damak zevkim var.

Bir ara kafaya taktım. İyi şaraplar denedim. Yanında ne giderleri araştırdım. Okumalar yaptım böylelikle motivasyonum daha da arttı. Güzel ortamlarda bilerek kaliteli tadım yaptım. Ben de böyle çalıştı.

O zaman oluyor.

Benim de derdim home partylere, davetlere sürekli sixpack bira ile gitmekten gına gelmesiydi. Bi işe yaramıyor ağırlık vs. Millet şarabını alıyor geliyor çok kıskanıyordum.

AlsterWasser

ben de içkinin ve şarabın hiçbir türlüsünü içemem ama geçen carrefour'da rangers diye bir markanın gazlı kardadut şarabı vardı 0.33 lt sanırım, onu içebildim ilk defa ve cidden şaşırdım. tavsiye ederim ben içebildiysem siz de lıkır lıkır içersiniz.

candide

şarap içme ritüelinden, keyfinden, imajından değil; kesinlikle FİYATINDAN.
hani kolonya içenler vardı eskiden, onun gibi hissediyorum kendimi alköl diye buna alışmaya çalışırken.

f/p bira iyi kesinlikle evet, p yüksek. keyif, zevk katsayısı bölende yüksek. ama f de yüksek işte alla karetmesin


sangria yapınca bunun alkölü o2 ile birleşip uçmuyo mu? bana alköl lazım, o yüzden ucuzunu arıyorum.

bi de üç kadehte, 3 kutu bira etkisi gibi bişey oluyor ya. hacimsel olarak da az, yoğunlu. fiyatı ok ( evdeyken).

neynep

Ucuz diye istiyorsan carrefour'un sava ve sava premium'u var ona bak. Fiyatı eskiden 15-20 liraydı şimdi 30+ olmuştur herhalde(2 yıldır falan almadım:D) ama tadı iyiydi, ha ben kırmızı şarap severim arada alırım o yüzden nesnel değerlendirme yapamayacağım.

Tek olay sarhoş olmaksa, işin içine şeker katarsan olayı hızlandırır. Beyaz şarap veya rose artı gazoz içen öğrenciler var mesela :D

ayrıca ben viskiyi hiçbir şeye değişmem ya(kimisi de vodka sever) yani 1 tane 70lik viski bana ara ara içerek 1.5 yıl yetti. %40 küsur alkol olduğundan az az götürüyordum. Başta pahalı gibi gelse de 1.5yıl diyorum bak, gerçi o süreçte her haftasonu dışarıda bira vs içiyordum yani sürekli evde içiyorsan o kadar gitmez tabii.

nhk ni youkosu

üç dört yıl önce ben de sevmiyordum. fiyat/ performans acisindan biraya göre daha tercih edilebilir oldugundan sangria ve şargoz şeklinde içmeye başladım. sonra yavaş yavaş alıştım, şimdi severek iciyorum. şarapta nasıl bir tat sevdiğini keşfedip ona göre hareket edebilirsin.

ilk etapta şarap eşlikcileri de tahammülünü artırabilir. beyaz nohut, kraker gibi nötr tatlar. mide bulantısını da önlüyor

yuvarlanantencereninkapagi

meyve şarabı dene, belki seversin.

sevmediğin bir içkiyi herhangi bir sebeple içmek mantıklı değil.

babilbaligi

uzun yıllar ben de sevemedim. meğerse kalitesiz şaraplar içip durduğumdanmış. orta ve üst kalite şaraplar içerek ya da fiyat/performans şaraplarından damak tadınıza uygun olanları tespit ederek bu işe girişirseniz şarabı sevebilirsiniz.

ha bu durumda daha ucuz mu oluyor? hayır, fakat biranın verdiği şişkinlik olmuyor, daha tatlı bir kafası var, biraya kıyasla azıcık biraz daha sağlıklı, sıcak/soğuk içilebiliyor hem kampa falan giderken alın 3-5 şişe mis. mantarlarını da biriktirin sonra güzel şeyler yaparsınız onlarla :)

givemesomesubstance

Ben de nefret ediyorum zannederdim ama guzel bir st emillion sarabi icince sadece zevklerimin pahali oldugunu anladim. :) kalitesiz sarabi icenlere hayret ediyorum ne anlami var tadi guzel degilse, keyif yapamiyorsan sarabin ne anlami var diye. Ama tabi onlarin da kendince sebepleri var benim kafamin basmadigi.
Ozet olarak, bir de unlu ve biraz pahali bir sarabi denemeni oneririm. Ozellikle Fransa’dan gelmis. Bulabiliyosan st emillion’dan gelmis olan. Turk saraplarinda guzel ben bulamadim.

beriberi
1

mobil görünümden çık