yaklaşık 1 ay evvel microsoft amerika'nın türkiye'deki avukatlık ofisi, ihbar üzerine internet kafemize, mahkeme kararıyla baskın yaptı. 2 makinayı kontrol edip örnek xp ve office keylerini aldılar. kısaca korsan lisans mevzusu.

neyse ertesi gün karakola çağırdılar. karakolda verdiğim ifade de gayet açık bir şekilde lisans başvurumuzu baskından önce yaptığımızı, microsoft ile bu noktada uzlaşmaya gideceğimizi filan söyledim.

gelen mahkeme davetiyesinde savcının hazırladığın iddianame ise ipe sapa gelmez bir şey. baskından evvel lisans başvurusu yaptığımdan hiç bahsedilmemiş, uzlaşmak istemediğim belirtilmiş. bu nasıl bir şeydir?

ayrıca 4 gün evvel manisa'daki bir polis karakolundan gelen bildirimde davanın ticaret sulh mahkemesinde görüleceği vardı. bugün savcının gönderdiği iddianamede ise davanın asliye ceza mahkemesinde görüleceği yazıyor.

daha önce böyle bir şeyi yaşamış veya bunlarla ilgili bir bilgisi olan varsa söylemekten çekinmesin. çok teşekkürler.

 

korsan kullanmak suçtur. emek hırsızlığı yapmayın. Şirketin avukatlarına uzlaşma mektubu gönderin orijinal lisans bedellerini ödeyeceğinize dair taahhütname gönderin ve davayı geri çekmeleri için ikna edin.

redskull

Karakolda yazdırdığın ifadeni iste, orada bahsettiğin hususlar yoksa ifadeni reddedip mahkemede yeni ifade verebilirsin.

Bu arada mutlaka o avukatı bul ya da Mikrosoft Türkiye ile iletişime geç. Adamların derdi lisans satmak, senin hapise girmen onlara bir şey kazandırmıyor. Onlar da bunun farkında ve her zaman anlaşmaya yanaşıyorlar. Mahkemeye bile gitmeden çözülür yani bu iş.
Geçmiş olsun...

ataturkiye

yukarıda da yazdım. zaten baskından evvel ben talep ettim. microsoft'un 3+ kampanyasından yararlanıp lisanslar için ön talep verdim.. bunu belgeleyebiliyorum.. benim amacım sadece 1500tl mahkeme masrafı ve 1 milyar kadar da kendi avukatıma verip bu işte 2.500tl ye sıyrılmak. işin beni kıllandıran noktası savcının iddianameyi böyle hazırlaması.. hani sanki savcı avukatlık bürosuyla işbirliği içinde...
benim ifademin, savcının iddianamasinde böyle yeralmasının başka türlü bir açıklaması yok.

sql

redskull;

cevap vermek zorunda değilsiniz. ha illa verecekseniz önce benim yazdıklarımı gözünüzü açıp iyi bi okuyun, sonra cevap verin! bakın bakalım ben lisanslarımı zaten baskından önce sipariş etmiş miyim etmemiş miyim.

sql

sen ifadene, ben lisans başvurusu yaptım demişsin ama savcı nereden bilsin senin doğru soylediğini? o iddianamesini hazırlarken tabi bu konudan bahsetmeyecektir, sen duruşmaya çıkarken yanında götür lisans başvurusu ile ilgili belgeleri. dava sonucunu savcı değil hakim tayin edecektir, sen onu ikna etmeye çalışacaksın.
bir de; ticaret mahkemesidnen gelen yazı hukuk davasıyla ilgilidir, yani bu davada microsoft senden tazminat talep edecek.
ceza mahkemeden gelen yazı ise ceza davasıdır, burada da microsoft ve savcı senin hapse atılmanı veya para cezası ödemeni vs. isteyecek.
mahkeme masrafı 1500 lira tutmaz ama sen 1000 liraya bu işi çözecek avukat biraz zor bulursun, bir de karşı tarafa vekalet ücreti ödeyeceksin. ayrıca sana adli para cezası da verilebilir,

de jure

durukafa;
savcı nereden bilecek derken?
ben uzlaşma yoluna giderim demişim. savcı; uzlaşmak istemiyorum şeklinde ifade vermişim gibi yazmış. savcı nerden mi bilecek; benim verdiğim ifadeden bilecek nerden bilecek.

sql

ben uzlaşma kısmından bahsetmedim, lisansdan bahsediyorum.
aynı savcı her gün onlarca ifade alıp iddianame hazırlıyor, üstüne bir de duruşmalara giriyor, gözünden kaçmış olabilir.
iddianame hazırlanırken de savcı söylüyor, katip yazıyor, burada da bir yanlış anlaşıma olmuş ve iddianame yanlış yazılmış olabilir.
zaten ifadende söylemişsin uzlaşma istediğini, o ifadenin altında gerekli imzalar da var, duruşmada tekrar hatırlatırsın.
ama benden tavsiye; duruşmadaki tavrınız burdaki gibi olmasın, "iş yoğunuğu yüzünden sayın savcımın ya da savcı bey-hanım'ın gözünden kaçtı herhalde" diyerek baaşlayın cümlenize
bir de lisanssız yazılım kullanmış olduğunuzu unutmayın, lisans başvurusu yapmış olmanız sizi aklamaz, sonuçta adamar lisans vermemişler ve siz de bu yazılımı haksız bir şekilde kullanmışsınız...
son olarak işe yarayan cevaplar için yandaki kutuları tiklersen iyi olur, yok bu cevapların hiç biri işime yaramadı diyorsan da; ne yapalım bill gatesi arayıp şikayetinden vazgeçmesini söyleyelim der burdaki insanlar.

de jure

açıkçası senin söylediklerini ben zaten biliyorum. kimseden ekstra bir şey beklemiyorum. beklediğim ise örnek bir dava geçirmiş ya da böyle bir dava geçiren bir tanıdığı olan birilerinin fikirleri v.s. yardımcı olmaya çalıştığınız için size de ayrıca teşekkür ederim.

sql
1

mobil görünümden çık