bunlarin guvenilir oldugunu nasil anlayabiliyorsunuz?

emin olamiyorsaniz, bu viruslu seyleri yuklemekten tedirgin olmuyor musunuz?


 

Olmuyorum. En kotu ihtimal virus girer, pc alev almaz. Formatlarım.

stavro

çünkü tüm keyifler, riskleriyle güzel. işin geyiği bir yana bu crack grupları uluslararası alanda bilinen, kendi çaplarında bir itibarları olan gruplar. böyle bir şey yapsalar ve fark edilse, ki er geç edilir, ciddi güven kaybederler. bir de tabi deneyim meselesi var, 15 senedir başıma bir şey gelmedi. yarın bir gün gelirse ona göre hareket edilir tabi.

night train

20 sene önce risk neyse şimdi de o bence. Sadece Yazıcıoğlu önünde cd dvd almak yerine internetten kaynağı seçmen gerekli.
Arayan düzgün kaynak bulur.
Steam ve diğerleri hatta şimdi xbox ve strada varken ne korsanı yahu diyor gülüp geçiyorum.

Parasını vererek ve hile yapmadan oynadığın oyunun zevki orgazm ile aynıdır. Orgazm nedir dersen çoğunuzun belki çok ileride yaşayacağı bir haz. Çoğu yaşamadan ölüyor gidiyor aman dikkat.

ozdek

yahu, yani viruslu olabilecegini kabul ediyorsunuz.

aldiginiz risk, emaillerinizin okunmasi, kredi karti numaralarinizin kopyalanmasi, ozel belgelerinizin ele gecirilmesi filan... bu risk kucumsenecek bir sey mi sizce?

cay sigara

O dedigin o kadar dusuk bir ihtimal ki, evet kucumsuyorum acikcasi.
Kredi kartimi elece gecirecekler falan...
Cok uzak ihtimal olan seyleri kayda deger bir risk olarak gormuyorum. Yolda yururken kafama saksi dusme ihtimalini dikkate almam ornegin, onun gibi bu da.

Bir de deneyim +1 bir ibnelik varsa seziyorsun genelde icerikte. Indirirken neye itomat edip etmeyeceğini genelde ayırt ediyorsun. Her seye ragmen virus girerse de gerekeni yapıyorsun.

stavro

Abi belli başlı siteler var, o sitelerde belli crack yapan gruplar var. Hatta crack yapan adamların bile kendi siteleri var :D 20 yıldır oyun oynarım, son yıllarda parasını vererek aldım(ps4 belası) ama korsan oyunlar yüzünden bir kere bilgisayarıma virüs girdiğini hiç görmedim :D Öyle google'a şunu indir bunu indir yazarsan evet belki yersin eyvallah ama meşhur torrent sitelerinden, meşhur gruplardan indirirsen bir şey olmaz.

eazy

scene gruplarının "kendi siteleri" olmaz. scene grupları crack ve releaselerinin kendi ortamları dışına "sızmasını" bile istemez ve internet kullanıcılarından nefret ederler. cern'de çaycının verdiği bilgiler çok yanlış. kendi siteleri sandığı siteler de riskli dediği 2. dalga siteler esasında.

onun dışında internette bulduğun scene gruplarının releaselerini crc32 kontrolü yaparak modifiye edilip edilmediğini anlayabilirsin böylece emin olabilirsin.

scene'den çıkan şeyde yamuk olmaz çünkü yamuk yapanı scene camiasından anında atarlar. 20-30 yıllık gruplar bunlar.

ha ama olmamış mıdır? olmuştur scene içinde release'e zararlı kod koyan ancak hemen farkedilip dediğim gibi scene'den aforoz edilmişlerdir. ancak 20 senede toplasam 1 ya da 2 kere olmuştur bu olay. yani çok zor bir ihtimal.

rotten head
1

mobil görünümden çık