Emotional eating'den çevrilen böyle bi davranış, kedilerde de olur mu ki? Benim hayvan hobi olarak yiyormuş gibi geliyor bana. Efsaneler der ki, onlar ihtiyacı olmadan yemezler, onlar zehirli şeyleri kokusundan tanırlar vs. Bunlar da bizle yaşadıkça ayarları bozdular muhtemelen :/
Yemek vermeyince de car car bağırıyor. Sussun diye şişman şişman kalp krizinden ölmesini de istemem:(

yemek istiyosa vereyim mi, napayım?

 

kisir disi?

rubisko

Kediler karınları aç olmasa bile mutlu olunca yer heyecanlanınca yer korkunca yer, her duygu durumunda yemek yer. Tahriklerine kapılmayıp günlük vermen gerekenden fazla vermediğinde bu duruma alışıyorlar bir süre sonra.

angelus

ölçüyle vermekte yarar var. benim kedim hakikaten acıktıkça gidip atıştırır, mama kabını hep dolu bırakırım ama her kedi bir değil. kısırlaştırılmış mama verirsen biraz daha iyi kilo kontrolü yapmış olursun.

tiny penny

kısır dişi evet. tahriklerine kapılıp vermiyorum işte, sürekli ağlayan bi hayvan oluyor normalden az verince de.

neynep

ben bunun can sıkıntısıyla ilgili olduğunu düşünüyyorum. özgürce dışaeı çıkıp gezen kedim hiç fazla yemezdi. şimdi yoğun trafikli bir yerde oturduğumuz için şimdiki kedimiz ymeğe daha düşkün dönem dönem sizinki gibi sürekli bağırdığı da oldu. burada önemli olan hayvanı birden katı bir diyete sokmamak. mesela bazen mama üzerinde yazan çok az oluyor 65 gr falan gibi. gerekirse bir tık fazla vererek (çok anartmadan, %20 gibi vererek ve bunu günde 3 4 öğüne bölerek hayvana yemek kıtlığı olmadığını hissettirmek. bazen veterinere gidince kediniz kilolu deniyor birden kısınca hayvan açlık moduna giriyor. bizim kedi bu yüzden bir ara açlıktan vücudu bir salgıyı fazla salgılıyormuş, kusuyordu.

ama kediniz obezse kesinlikle kilo vermesi için gerek mama kısıtlayarak gerekse oyun oynatarak bu durumu düzeltmeye çalışmaşısınız. kesinlikle miyavlıyor diye serbest bırakmamak lazım. obezitenin yol açtığı hastalıklardan ölen çok kedi oluyor.

slow like honey

Bunun maması var ölçekle veriyorsun hayvana . Zaten bol bol vereyim dersen sen aç kalırsın öyle de bir fiyatı var

rubisko
1

mobil görünümden çık