Olabilecek İş: Mülakatta bir yamukluk çıkmaz ise Muş Belediyesinde teknik sınıftan sözleşmeli memur. Maaş öyle tahmin ediyorum 4.500 civarında olacak. Sıfırdan düzen, taşınma işleri vs... Tayin hakkı yok, mecburen orada yaşayacaksın. Ama bir umut kadro gelirse devlet memuru oluyorsun. Tayin dahil birçok hakka kavuşuyorsun.
Sizce ben ne yapayım?

Bir süre tasarruf moduna çekilerek Muş diyorum.


mümkünse üçüncü seçenekler aranmalı.
"özel şirkette 2.500 TL maaş", " Ancak firma mali kriz içinde, son 5 aydır maaşlar 20 gün gecikmeli yatıyor", "aile şirketi burası" üstte de dendiği gibi o firma batar, batmasa dahi sürünür, sizin maaşlar 20'den 25'e oradan 35'e oradan 3 aya falan sarkmaya başlar. "ya canım kaçmıyoruz ya" derler "off paramız yok" derler.
Olabilecek iş, maaşı iyi, muş'ta harcama yapmazssın herhalde, iyi birikim yaparsın ama "bir umut memur olurum" gibi şeylere güvenip gidilir mi? senin bileceğin iş. Diyelim ki 2 sene dişini sıktın ve memur olamadın, tekrar izmir'e ya da başka bir büyük şehire gitmek istedin (ben isterdim) tekrar sıfırdan düzen, iş arama vs.


muş+1
aksi takdirde ne uzaliyorsun ne de kısalıyorsun bir de şirket batarsa vay haline


insan kaynaklarında çalışıyorsan yine insan kaynaklarında neden iş bakmıyorsun, izmir iş imkanı için bir istanbul kadar değil ama yine de bir muş da değil.
muş'tan sonra dönebilecek misin, tüm hayatını muş'ta geçirebilir misin? bunu göze almadan ben izmir diyorum.


3. seçenek aranmalı +1
kendinizi sadece bu 2 seçeneğe kaptırmayın, iş aramaya devam edin.
eğer sadece bu iki şık arasında seçim yapılacaksa 1.si derim


İzmirdeki işte devam edersen her türlü başka bir iş aramalısın zaten ama muş seçeneği de çok yeterli değil. Geri dönüşü var mı mesela, ne kadar süre mecburen orada kalmak zorunda olacaksın bunlar önemli. sırf 4500 tl için muşa gidilmez bence. Garanti bir meslek sahibi olursun, prestijli bir memuriyettir, tayin hakkın vardır falan anlarım ama şu durumda çok parlak görünmüyor.


Muşta çok güzel para biriktirirsin, kadroya da geçersin ilk seçimde. Tayin hakkın olunca İzmire geri gelirim diye düşünme, çok kolay gelinmeyebilir ama batıda başka bir yere gidebilirsin.


3. Secenek.
Bir umiutsa memurluk, kesin degilse hic girme o ise


eğer ikisi arasında kaldıysan kesinlikle muş. bu devirde 2.500 para mı asgari ücret o kadar zaten.


yaş kaç? o da önemli bir faktör.
muş yani izmir'e hayli uzak üstelik iklim farklı, kültür farklı. yaparım ben diyorsan muş'a git derim ben de.


izmir'de iş ara, iş bulana kadar mevcut işine devam


muş
muştayken de o ilde veya çevre illerde yüksek lisans yapın, dilinizi geliştirin, alanınızla ilgili en az 1 teknik program öğrenin(mesela R). bu süre zarfında da yaşamak istediğiniz illerdeki iş ilanlarını takip edin.
işini deli profesyonel yapan kişilerin izmirden kayseriye, ordan da bir doğu iline gittiğini gördüm. amaç bir yandan gelirlerini artırırken diğer yandan cv'lerini geliştirmekti. ki bu dediğim kişiler koç holdinge bağlı bir şirkette yöneticiydi izmirde.


İzmir'den Muş'a gittiğinizde büyük bir boşluk hissedeceksiniz. Yapılacak hiçbir şey yok İzmir'e nazaran. Yukarıda belirtildiği gibi tamamen kendinizi geliştirmeye odaklanırsanız, devlette kadro alamasanız dahi tekrar büyükşehirde çalışma fırsatınız artar.


Muş' u seçerdim ben.


3. seçenek +1
Muş'tan İzmir'e geçmek travmatik olur +1
