[q]
(4) 

yl başvurusu"

cilekesgargi #1363575
sadece bir kez alese girmiştim ve onda da sadece sayısal çözmüştüm puanım 75'di. iyi bi üniversiteden mezun oldum şimdi aynı üniversite için başvuru yapmak istemiyorum bu puanla, beklemeli miyim yoksa şansımı deneyeyim mi? olmayacağını düşünüyorum not ort. da çok iyi değil. niyet mektubu vs yazmak için bile motive olamıyorum. bir de tanıdığım hocalar olacak mülakatta.




 

Valla başvur ne kaybedersin ki zaten esas belirleyici olan mülakat. Kendi üniversiten ve kendi hocalarının olmasi avantajın şu an. En azından olmasa bile şansımı denemedim demezsin.

Amaranta ursula

Enstitü ya da bölüm sayfasında belirlenen ALES/YDS/TOEFL zart zurt değerleri illa ki oluyor, bu değerlerin altında mı? Altındaysa başuran kişi sayısına bağlı olarak direk eleyebilirler ama koşul değeri sağlıyorsa zaten başurmak senin hakkın oluyor.

superfluid

@superfluid hakkım var. puanım düşük gibi geliyor. isteksizim.

cilekesgargi

Direkt başvur öyleyse. Bu durumda mülakat daha önemli. Zaten hocalar tanıdık olunca genelde muhabbet bikaç formalite sorudan sonra nasılsın/iyi misine geliyor :)

superfluid
1

mobil görünümden çık