Yaş 34 oldu ama malum internet ve sosyal medya çağında gençlerin meraklarını, hobilerini, ilgi alanlarını ve yeni jargonlarını takip edip geri kalmamaya çalışıyorum.

son zamanlarda çok gördüm, aradım bulamadım, anlam da veremedim.

mesela ahmet diye bir adam var. ahmet ama çok zeki yazıyor. ahmet'i övmek istiyor burada ama oradaki "ama" kelimesi anlam karmaşası yaratıyor.

mesela survivor yarışmasında sude diye bir kız var onu destekleyen bir hesap "sude ama doğruları söyler" yazmış.

ilk kelime her zaman isim, son kelime ise övücü bir şey oluyor arası ama ile bağlanıyor.

bu tam olarak nasıl kullanılıyor nereden çıktı?

 

yok öyle bişey

vladimirdökümov

Twitter'da falan gerzek tayfanın kullanıcı adları bu.

Ali ama 192 cm
Ayşe ama zırt pırt

böyle saçma sapan kullanıcı adları. İlla kendini öven bi sıfat değil bu arada. Twitter'da arama kısmına rastgele bi isim ve ama diye yazınca onlarca örneğini görebiliyosunuz.

Buradaki ama'nın kullanımında da öyle edebi bi olay yok yani. İşte Ali'yim ve boyum 192, bunu göstermek istiyorum, o zaman niye Ali ama 192 yazmayayım.. Bir hesap yapmıştır bunu sonra herkese yayılmıştır. Sonra dediğim gibi burda kendini niteleyen bir sözcük yazmak için koyuyolar artık. Yıkık, manyak, uykulu vs vs

Edit: Bu sitede internette, özellikle twitter'da pek dolanmayan baya kişi var sanırım. Orasıyla ilgili bi muhabbet geçince kimse bi şey duymamış oluyor. Oysa twitter'da son bir yılda yarım saat geçiren biri bu saçma kullanımı görürdü :)

nundu

büşra ama tanrı değil
toşko ama subaşı değil gibi gibi kullanıcı adlarına itaf olabilir.

basond

hah muhtemelen toşko'dan başladı bu olay. Yani ilk o yapmasa bile ondan sonra popüler olmuştur. 1.7 milyon takipçisi var çünkü şu an :D

nundu
1

mobil görünümden çık