[q]
(5) 

gümrük vergisi

proteus #1356693
merhaba, gümrük muafiyeti kalkmis, kitap disindaki her türlü yurtdisi alisverise gümrük vergisi gelmis. ben simdi diyelim ki 1 dolara aliexpress'ten bir sey aldim. bunun vergisini nasil kesecek benden. aliexpressten alamayacagina göre, ya kredi kartindan işlem yapilirken bir kesinti olacak diye düsündüm, ya da kargo geldiginde tahsilat yapacak kargocu, bu ikincisi cok sacma ve imkansiz biliyorum. nasil olacak bu vergi kesintisi bilen var mi?




 

ptt kuryesi getirdiğinde diyecek ki 1$'ın vergisi çıktı abicim onu bi alalım. imkansız ve saçma değil zaten hali hazırda yapılan bir operasyon.ben sık sık ödüyorum o vergiyi zira

vladimirdökümov

millet cildirir, cok kavga cikar bu işte. en ufak alisveris icin küsurlu vergiyi nasil ödeyecegiz, kart mi gececegiz, para üstünü ciklet olarak mi verecek kargocu. bence hala sacma, ama sen de haklisin. neler oluyor akil almaz, bu mu olmayacak.

proteus

19 lira tuttu. sen 20 vereceksin. gelen adam 1 liram yok diyecek vs.

sutlu nescafe

Kurye bir kağıt getirecek. Ürününüz gümrükte diye. Gidip vergisini ödeyip alacaksınız. Ürünün kapınıza gelme dönemi artık sonlanmış bulunuyor.

Mirket

@Mirket Vergi çıkarılmış şeklinde gelecek, PTT memuruna ödenecek bu kadar basit.

awareim
1

mobil görünümden çık