Bu diğer hayvanlar neredeyse hiç temizlenmezken şampuan duş jeli sabun bilmezken, insan vucudu neden bu kadar sık aralıklarla temizlenmek zorunda. Vahşi hayvanların nehire girip bile islandıklarini görmedim. Ter pislik içinde yaşayıp gidiyorlar. İnek domuz kendi pisliği içinde yatıyor.

İnsanı diğer hayvandan daha zayıf kilan şey nedir?


 

seni kimyasal hiyjen maddelerine bağımlı yapmış olmaları. yediğimiz dandirik besinler yüzünden vozulan iç organların kokusu, hormonların bozulmasıyla yağlanıp pislenmen vb. vb. bir sürü şey sayılabilir.

dismainpula

Sadece alışkanlık. Bundan on bin yıl önce insanlar hayatlarında birkaç kere yıkanıyordu.

038576

Metrobüse binmediklerinden olabilir

(s)AINT

sadece alışkanlık da değil arkadaşlar. o ter yağ vucutta birikince sivilceler, pişikler, kaşınmalar, sebaroik dermatit gibi tonca illet baş gösteriyor. yani temizlenmek de bir yer de zaruri ama madem hastalık oluşacak vucudun ter yağ üretmesinin mantıksizliği nedir? evrimsel olarak da biraz saçma bir durum.

vucut kendisine zarar verecek şekilde çalışıyor bir anlamda. diğer hayvanlarda bu yok. istisnalar var elbet ama geneli temzilenmiyor bile.

Jeckson

Hocam soruyu sorup cevabı kendin veriyorsun. Temizlenmek bir zaruret değil. Evrimden bahsediyorsun ama orta çağda bile yılda bir kez yıkanıldığı yazılmış. Öncesinde insanlar da temizlenmiyordu.

038576

Roma hamamları 2000 sene öncesine dayanıyor.

Zorunluluk kısmı sosyal olarak topluma uyum sağlamak ve dışlanmamak için olabilir.

archmage mahmut

ben 1 yıl civarı yıkanmamıştım. bir şey olmuyor.

bonanza

hayvanların temizlenmediğini, kendi pisliklerinde yaşadığını nereden çıkarttınız acaba?

kuşlar gayet banyo yaparlar, kediler kendilerini temizler, köpekler de öyle,
ayılar nehire girip banyo yaparlar, yaban domuzları derelere girer.

tabii birde çöp karıştırıp kağıt, plastik toplayan insanlar var, sen ben hasta oluruz ama onlar olmaz çünkü her gün yüzlerce çeşit mikrop bakteri ile muhattap oluyorlar, bağışıklık sistemleri daha güçlü, o çöpleri sattıkları yerde çalışanlarda aynı, hindistana, afrikaya vb. ülkelere giderken aşı olmak zorundasın, bu aşıların içerisinde bulunan her bir mikrop (yada neyse artık) sadece o ülkelerde yaşayanlardan oluşmuyor, bir kısmı zaten tanıdığın bildiğin türler olmasına rağmen bağışıklık sistemi tekrar uyararak normalde alışık olduğun yoğunluktan daha yoğun miktarda maruz kaldığında hazır olmanı sağlıyor.

senin burada kolun dirsek altından kesildiğinde bileğine kadar tekrar uzamıyor ama modern tıbbın ulaşmadığı yerlerdeki insanların kesilen uzuvları eklem yerine kadar tekrar uzuyor.

her iki konuda söylediklerine muhalif örnekler arttırılabilir

selam

mikrobun icadı ile ilgili olabilir.

osmanyueksel

Oyle bir zorunluluk olmadigi gibi insanlarin cogu bunu yapmiyor bile. Nereden cikiyor boyle seyler?

dunal
1

mobil görünümden çık