Selamlar
Yurtdışında ehliyet değişimi için verdim ama sistemin sikintilari sebebiyle 8 aydir sadece bu ulkede gecerli bir belge ile arac kullaniyorum ve haziran sonu turkiyeye gelecegim.
Acaba ehliyetim üzerinde olmadan arac kullanirsam cezasi ne oluyor? Anladigim ehliyetsiz kullanmak ile ayni sey değil ama ehliyetimi getirmemi isterlerse getiremem ama fotokopi var ve sistemde de duruyor ehliyet.
Cok cuzi bir sey ise riski goze alicam.

 

ehliyet bulundurmamanin 235 TL cezasi var. Ehliyet nosunu biliyorsan bu cezayi odersin. erken odersen %25 indirimli olur

1917

@1917 peki benim ehliyetimi olup olmadığını nasil biliyorlar? Yani sisteme girip mi bakiyorlar? 235 lira alabilecegil bir risk eger sadece numarayı bilmek yetiyorsa.

logisticsmanager

genelde merkeze soruyorlar.

1917

Ama 1 kere bu cezayi yedim bitti diye bir durum yok , ertesi gun rutin kontrolde bir kere daha durdurur gene yazarlar ihtimal var

Diskirminant

son 2-3 çevirmediler şöyle bir şey oluyor. ehliyet arabanın bagajında oluyor. polis isteyince inip alayım diyorum. gerek yok numarayı söyleyin yeterli diyor. hatta sanırım TCKN ile de bulabiliyor. ama dediğim gibi yalan söyleyerek denemedim ehliyet bagajda duruyor :)

helenart
1

mobil görünümden çık