Şimdi bunun hakkında biraz google’lama yapmak istiyorum fakat tam olarak nasıl isimlendirilir yada anlatilir bilemedim.
elimde fiş-fatura varsa gemi yaparım, uçak yaparım
biriyle konuşurken karalama yaparım
Yahut bira içerken şişenin etiketini sökerim ... gider de gider bu böyle

Bunu yapan başka manyak var mı aramızda, yalnız olmadığımı bilip rahatlamak ve bilimsel olarak konuyla ilgili araştırma yapmak isterim(makale-dergi-yazı vs.)

Teşekkürler.

 

vücut dili dersi anlatanlar bundan bahsediyorlardı fakat tam olarak hatırlayamıyorum açıklamasını malesef.

karsiyakaliyiz

ben yapmıyorum da var öyle sapık arkadaşlarım. kahve kartonunu un ufak eden, sigara paketi soyan vs.

zgrydn

Ben hicbir sey bulamasam yara kabuklarimi falan soyuyorum. Isim daha da kotusu ben bu kagit karton ne varsa parcalama isini agzimla yapmayi seviyorum.

Cidden biri bunu aciklarsa sevinirim ben de.

deveyi diken adamin ta kendisi

Açıklamam yok ama yalnız değilsin demeye geldim. Senin gibi biriyle birlikte çalışıyorum. Sürekli elinde bir şeylerle oynuyor, ne bileyim parçalanacak bir şeyse parçalıyor, mesela toplantılarda kağıt bardak, kürdan, tahta karıştırma çubuğu fln parçalıyor, defterinin karelerini karalıyor. Ofiste masasında birsürü tuhaf şey var onlarla oynuyor, hiçbir şey bulamazsa ataçları birbirine ekliyor, hızını alamazsa o ataçları sakalına kıyafetine fln tutuşturuyor.

Bira şişesinin etiketini sökeni çok gördüm de böyle manyak bir bizim oğlan zannediyordum, o da yalnız değilmiş.

pati

Yapmıyorum yapanı da yadırgıyorum be yalan söyliyim. Tokat atıp kendine gel diyesim geliyor.

neysene

bir tahminim var: eskilerden kalma, evrimsel bir sey.
eskiden insanlar vahsi idi. birbirleriyle tartisma kulturu yoktu. olsa da 1-2 cumleden sonra birbirilerine girisiyorlardi. birbirlerine ciddi darbeler indirip etkisiz hale getirmek icin ellerinde her daim sopa benzeri seyler bulunurdu. her karsilikli konusma kavga ile mi bitiyordu? hayir? ama ellerinin altinda sopa kilic bulunurdu. kendilerini guvende hissetme gudusu.
ordan kalma diye dusunuyorum.

tabii simdiki insanlar modern insanlar. tartisma kulturu var. ama genlerden kalan ve psikolojik bir davranis olan baska biri ile konusurken elinin altinda bir sey bulundurma davranisi, tamamen kendini rahat hissetme guvende hissetmeden ibarettir, seklinde tahmin edip burada bitireyim.

Leonardo~Da~Vinci

beden dili ve etkili iletişim semineri aldığım zaman bunun bir güvensizlik göstergesi olduğu söylenmişti. o an o şeye tutunuyorsun aslında, ondan güç alıyorsun, güven duygusu hissediyorsun. elini kolunu nereye koyacağını bilememe sonucunda elimize civardaki en müsait nesneyi alıp onunla ilgilenmeye başlıyoruz.

özellikle iş görüşmelerinde falan elde bir şeyler tutmak, çevirmek genelde olumsuz algılanırmış. eğitim esnasında bu da belirtilmişti.

not: bunları ben de yapıyorum bu arada.

i m cool with that
1

mobil görünümden çık