[q]
(5) 

fizyoterapi

neynep #1347780
Fizyoterapi öğrenmek için, bu işi öğrenip uygulamak için, uzmanlaşmak için ne yapılabilir?

geleneksel olarak, öss ve üniversite yolu var, okey.

onun dışında mesela, onlayn eğitim olabilir. ama tr'de buna bakış nasıl, 5 yıl sonrası için ihtimal var mı? ya da çıraklık vs ile ilerleyen ve yapan, ya da özel kursla uzmanlaşan var mı mesela bildiğiniz?

tl,dr: şu andan itibaren fizyoterapi örenip bu alanda çalışmak istiyorum & üniversite hazırlanması ve okuması yıllarını verimli görmüyorum. Ne yapayım?

 

taylanda gidip 3-5 ay tedavi amaçlı masaj dersleri alabilirsiniz.

yemrem

masaj değil, full anatomi, sakatlık, fiziksel hasar vs kapsamlı bi eğitim

neynep

işte onunla ilgili olarak aslında diplomalı bir eğitim almanız gerekiyor. diploma olmadan nasıl olur diye bir tek o aklıma geldi. bunun bizde de eğitimi var mıdır, vardır. ancak tayland dan alınmış sertifika tercih nedeni oluyor nedense.

sakatlık, fiziksel hasar vs. konularında insanlar doktorları bile ince eleyip sık dokurken, doktorları beğenmezken benim sertifikam var diyenlere hiç güvenmezler diye düşünüyorum. diplomasız olarak vereceğiniz hizmet de masaj veya tıpta alternatif yöntemler dedikleri nane oluyor

yemrem

anladım. diplomasız olmak değil amacım aslında. Diploma olsun tabii, yeterlilik belgesi olsun. Ama okulun yoğunluğu ve verimliliği paralel mi, şu zamanın sunduğu imkanlar avantaj olabilir mi bu konuda, böyle bişeyler düşünülüyor mu acaba diye merak ettim

neynep

fizyoterapistlik yerine hekimlik koyup tekrar düşün.
kendin için akademik eğitimi olmayan birini tercih eder miydin?
fizyoterapi ciddi bir iş. mutlaka lisans eğitimini al. aksi halde kırık çıkıkçıdan öteye gitmemiş olursun. dolayısıyla hiçbir zaman da meslek sahibi olamazsın.
en fazla birkaç yerden sertifika alıp masör/masöz unvanı alırsın.

d e j i n
1

mobil görünümden çık