Merhabalar,

yurt dışında yaşıyorum, burada su ısıtmak için gazlı şofben kullanıyoruz, alet balkonda takılı. Şofben Bosch marka ve yeni takıldı fakat gerek bulaşık yıkama sırasında olsun gerek yıkanırken olsun durup dururken kapanıyor, suyun tazyiği değişmiyor su soğuyor, sonra bir ara yine çalışmaya başlıyor sonra yine aynı şey oluyor.

Bu aleti takan adamlara göre şofbende sorun yok ve 7. katta olduğumuz için alt katta herhangi bir kişi su açtığı zaman sözde bize gelen suyun basınç azalıyor ve şofben suyu algılamayayıp açılamıyor. Diyor ki bunu çözmek için şofbenin altına bir pompa takılıyor ve bu sorun çözülüyor. Pompanın adı; jolly pump 12, google da bu şekilde bulunuyor.

Ben hiç inanamadım bu duruma ama bu işlerden anlamadığım için soruyorum, böyle bir şey mümkün olabilir mi?

 

pompa suyu vakumlayıp şofbene ihtiyacı olduğu basınçta verecek sanırım.

normalde apartman su girişinde hidrofor olur yukarı katlara su sorunsuz gitsin diye.

eğer sizin apartmanda hidrofor varsa ya sağlıklı çalışmıyodur, ya havası kaçmıştır ya da basınç ayarı düşüktür.

sonuçta avrupa diyosun 7. kat diyosun hidrofor olmaması imkansız gibi bişey.

killerbee

Bundan önce de 7. kattaydım, su ip gibi akıyordu ama sanırım orada şofben elektrikliydi çünkü banyonun içindeydi ve bu şekilde soğuma sorunu yaşamadım. Genellikle üst katlarda su basıncı ile ilgili sorun var ama şimdiki evde sıcak su gittiği anda su hala aynı basınç ile musluktan akıyor, o bana ilginç geliyor.

Lanovaromana

mumkundur.
gazli sofbenlerde otomatik gaz sensoru olabiliyor. su basinca dusukse sofben calismiyor ve gaz kacagi olmasin diye sistem kendisini kapatiyor

balik kraker
1

mobil görünümden çık